... Tovább »
Croquembousche
... Tovább »
... Tovább »
... Tovább »
... Tovább »
... Tovább »
Átfázva forró mézes teát kortyolgatva nézek ki a sötét estébe az ablakon. Megállíthatatlanul havazik, a hó felfogja a város távoli zaját, gondolatban begyújtok a kandallóba és karácsonyi zenét hallgatok Húsvét előtt egy héttel… Azon töprengek mi lehetne az idei húsvét különleges vendégváró falatkája. Ha már napok, sőt hetek óta másról sem tart a társalgás, mint… Tovább »
Amikor az 1885-ös Országos Kiállításon bemutattak egy díjazott karamell vázát, amelyben egy cukorból készült virágcsokor díszelgett a látogatók ámulatból ámulatba estek. Az időtájt itthon elképzelni sem tudták, hogy cukorból ilyen művészi alkotást lehet készíteni. Az alkotó nem más volt, mint a genfi születésű Gerbeaud Emil cukrász, aki Európát megjárva 1884-ben Párizsból érkezett Pestre az akkori… Tovább »
Beigli, flódni, rugelach, zserbó, gyümölcskenyér, puha kalács mind mind finomság amit örömmel készítek el ám az igazi kedvencem a moszkauer. Így hát megleptem ma reggel magam egy kisebb adaggal. V I G Y Á Z A T! Eszméletlenül finom, de sajnos kalóriabomba! Hozzávalók: kb 10.15 dkg durvára vágott dió és mogyoró 5 dkg kandírozott narancshéj… Tovább »
Tudom, hogy most a csapból is karácsonyi receptek folynak, de hiába jönnék a nyári kánikulában a Nagyi puszedli receptjével, a jégbe hűtött dinnyén kívül semmi senkit nem érdekelne. Ezt a receptet néhány éve kaptam elő ugyanis a vendégségbe érkező gyerkőcök számára alkotni kellett valami, mert ők bizony már roppant unták a bejgli-zserbó-flódni kombót, de a… Tovább »
Röpködnek a zord mínuszok, közeledik a Karácsony én pedig elvágyódom… valahova a távoli Édenkertbe, ahol állandóan süt a nap, a tenger hullámai nyaldossák a lábaimat… Nincs mese! Vissza kell huppannom a valóságba, ám egy ilyen álmodozás után a legjobb alkotni gyorsan valami finom nyalánkságot, édenkertit, karácsonyit. Mi sem jobb, mint ez a remek könnyen és… Tovább »