Nem nagy kunszt az elkészítése. Egyszerű kelt tészta, csak kicsit másképp. Másképp, mert én kinyújtottam, megszórtam barna cukor és fahéj keverékével, alaposan megszórtam őrölt kardamonnal, feltekergettem, középen egy vastag pálcával összenyomtam, megkentem a tetejét és bedobtam a sütőbe. Ugye mennyire egyszerű?! Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 sárgája, 4-5 evőkanál… Tovább »
Kardamonmagos fahéjas csiga
Nem nagy kunszt az elkészítése. Egyszerű kelt tészta, csak kicsit másképp. Másképp, mert én kinyújtottam, megszórtam barna cukor és fahéj keverékével, alaposan megszórtam őrölt kardamonnal, feltekergettem, középen egy vastag pálcával összenyomtam, megkentem a tetejét és bedobtam a sütőbe. Ugye mennyire egyszerű?! Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 sárgája, 4-5 evőkanál… Tovább »

Bár a kürtőskalács régi székely specialitás, amely parázson sütve az igazi, melegen ajánlom kipróbálásra hagyományos sütővel felszerelt konyhákbeli elkészítésre. Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1 db tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott vaj, csipetnyi só, 2 dkg élesztő, 2,5 dl tej, zsír a lekenéshez, cukor. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom. A vaj kivételével az összes…