Culinartz

Szuvidált körtés olasz desszert – panna cotta

  Nem kell megijedni, csak a neve és a külleme flancos annyira, hogy az ember lánya halogatná az elkészítését. Valójában nem más, mint egy egyszerű tojás nélkül készült, magas zsírtartalmú tej és tejszín keverékéből  főzött puding, jó alaposan behűtve. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Egyszerűségéből adódóan pedig végeláthatatlan módon elkészíthető. Az alap vaníliás verziótól, az idény gyümölcsökön… Tovább »

Lusta pite körtével

Más néven clafoutis, de szerintem a lusta pite jobban jellemző rá. Lusta mert nem kell vele sokat totojázni, pikk-pakk a sütőben van. Az eredeti francia recepten változtattam, ugyanis ez most roppant egészséges, gluténmentes és azt hiszem a paleo étrendbe is lazán beilleszthető. (cáfolatot elfogadok) 3 tojást összekevertem 1 evőkanál kókuszpálma cukorral, hozzáadtam 10 dkg mandula lisztet,… Tovább »

Körtés pite rozmaringgal

Van egy jó bevált pite receptem. Roppant gyors és egyszerű. Valójában nem fordult meg olyan gyümölcs a piacon amit még ne sütöttem volna bele ebbe az omlós burokba. A minap szilvával is elkövettem, azt hittem a szilvás és rácsos pitét semmi sem múlhatja felül. Tévedtem. A körtés überel mindent! Hogy a gyümölcs volt-e az oka… Tovább »

Molekuláris körte

Körte bűvöletben élek néhány napja. Elővettem a varázs dobozom aminek segítségével játszi könnyedséggel varázsoltam egy langyos és dermedt desszertet. Az agar-agarnak köszönhetően vegetáriánus édesség. Hozzávalók: 2 körte, 1 ek agar-agar por, 5 dl körtelé, 1 kiskanál őrölt fahéj, 2 dl víz, 2 tojásfehérje, 2 ek porcukor, 1 ek őrölt mandula. A meghámozott és kettévágott körtét… Tovább »

Szederkrémmel bágyasztott körte málnaágyon

Vilmoskörte, császárkörte, téli körte… ezektől a nevektől rögtön elábrándozok! Visszanyúltam egy klasszikus recepthez, a boros körtéhez és elkészítettem életem legszebb rózsaszínű körtéjét, amit szederkrémmel és málnapéppel bolondítottam. A kettévágott körte fokozatosan halványul a külső élénkpirosból a belső áttetsző gyöngyházrózsaszínbe. Hozzávalók: 4 körte, 7,5 dl vörösbor, 2 dl szederkrém, 25 dkg cukor, 20 dkg málnabefőtt, 1/2… Tovább »

Kapormagos körte költemény

Ennél egyszerűbb, könnyebb és finomabb körtés desszert nem létezik! A kapormag és a fahéj különleges párosítás bár a portugálok előszeretettel használják  ezt egy-egy bőséges étkezés lezárásához. Hozzávalók: 4 körte, 20 dkg barna porcukor, 1 rúd fahéj, 1 evőkanál kapormag, 1 csipet só.   Alaposan megmosom a körtét. Hosszában kettévágom és óvatosan eltávolítom a magházát- ezt… Tovább »

Szezámmagos batyuban sült camembert, saláta ágyon

Sok háztartásban már hagyomány, hogy camembert sajtot csakis rántva lehet elkészíteni. A házi tündérek fantáziája pedig a kész majonézen túl legfeljebb az áfonyalekvárig terjed. Meg kell hagyni mai merényletem e penészes sajt ellen nem kifejezetten kifinomult gourmet cselekedet volt de összességében mégis közlésre alkalmasnak találtatott. Hozzávalók: camembert sajt, vajas tészta, 1 tojás sárgája, szezámmag, körte,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!