Unod az újkrumplit vajban petrezselyemzölddel? Készíts hozzá dió pestót. Maréknyi diót piríts fedő alatt. Adj hozzá kevés fenyőmagot, reszelt parmezánt. Az egészet dobd mozsárba, törd össze alaposan, adj hozzá egy kortynyi olívaolajat. Én csurgattam rá egy kevés mézet. Fűszereztem chilivel és nigella maggal. Só nem is kell hozzá. Mire készen lettem a vajas vízen puhára… Tovább »
Újkrumpli és dió pesto
Unod az újkrumplit vajban petrezselyemzölddel? Készíts hozzá dió pestót. Maréknyi diót piríts fedő alatt. Adj hozzá kevés fenyőmagot, reszelt parmezánt. Az egészet dobd mozsárba, törd össze alaposan, adj hozzá egy kortynyi olívaolajat. Én csurgattam rá egy kevés mézet. Fűszereztem chilivel és nigella maggal. Só nem is kell hozzá. Mire készen lettem a vajas vízen puhára… Tovább »

Minden blogger nap mint nap a statisztikáit böngészi. Jómagam meglesem a keresőszavakat is, amelyek az oldalra vezetik az olvasókat. Az elmúlt napokban rengetegen kerestek a “paprikás krumplira”. Nosza! Adott. Mindenképpen paprikás krumplit kell főznöm, annak ellenére, hogy az első ilyen kísérletem kolosszális kudarcba fulladt. Annyira mély nyomokat hagyott bennem, hogy minden egyes alkalommal eszembe jut…
Ilyen hűvös őszi napokon jól esik este egy forró sütőtök leves. Nem csak zamatos, de vitamindús immunerősítő. Gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C- és E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban és karotinban. Ásványi anyagok bő forrása is: magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma Egyszerűen elkészíthető, némi fantáziával pedig tányérunkra varázsolhatunk egy keveset az évszak csodálatos…