Culinartz

Dinnyehéj lekvár

“néztem, hogy úszik el a dinnyehéj” Egész nap József Attila A Dunánál című verse zakatolt bennem. No nem a teljes vers csak első két sora. Magam előtt látom ahogyan ül a rakparton és töpreng, magam pedig azon töprengtem vajon Eta vagy Jolán ismerte-e ezt a receptet? Mondhatni azt is, hogy agyamra ment a meleg ám… Tovább »

Rózsás cseresznyelekvár

“Megérett a cseresznye piroslik az ágon. Ezer piros csengettyű csilingel a fákon.”   Zelk Zoltán Cseresznyelekvár vagy inkább cseresznyés zselé?  Mindegy minek is nevezem egy a lényeg roppant egyszerűen készült. Megmostam a cseresznyét és kimagoztam. Egy kiló cseresznyére számítva  3 deci vízbe tettem 3 evőkanál nyírfacukrot és egy 3:1 zselésítőt. Felforraltam, majd 5 perc főzés után… Tovább »

Erdei gyümölcsös pitty-putty

Egyszerűen nem bírok ellenállni a piacokon megjelent gyümölcsöknek, zöldségeknek. Temérdek szín, hatalmas illatkavalkád és idén valahogy az ízek is hasonlóak a régi igazi gyümölcs ízekre. Vagy csak az teszi, hogy lecseréltem a beszerzési forrást és vállalva olykor a cipelést váltottam hiperről a termelőire. Mit mondjak életemben ritkán hozok jó döntést, ez most annak tűnik. Nagyon…. Tovább »

Levendulás, limeos citromlekvár

Napokon keresztül, minden reggel csak bambultam az árusok hatalmas levendula csokraira. Minap türelmetlenül toporogtam a buszon míg végre megállt és én leszállhattam. Messziről beborított a levendula illata. Az árusokhoz érve már nem is volt kérdés számomra, hogy néhány csokrot magamévá teszek. Mire beértem a munkahelyemre már ki is találtam mi mindent fogok készíteni azon túl, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!