Akik követik a blogot, jól tudják, ritkán veszek át máshonnan. Ha mégis, akkor csak abban az esetben születik beszámoló, ha a végeredmény pazar. Tegnap délután olvastam Chili & Vanilia bejegyzését és azt hiszem ezzel a recepttel a magyar gasztronómia apátnője kiengedte a szellemet a palackból. Ha eddig nem söpört végig ez a remek süti a… Tovább »
Túrótorta – az igazi és ellenállhatatlan
Akik követik a blogot, jól tudják, ritkán veszek át máshonnan. Ha mégis, akkor csak abban az esetben születik beszámoló, ha a végeredmény pazar. Tegnap délután olvastam Chili & Vanilia bejegyzését és azt hiszem ezzel a recepttel a magyar gasztronómia apátnője kiengedte a szellemet a palackból. Ha eddig nem söpört végig ez a remek süti a… Tovább »

Oly sokszor hivatkoztam már arra, hogy történik valami és nekiállok megsütöm, megfőzöm a hangulatot. Mert nincs sok más választásom ha jön egy illat, egy szín, egy taktus és mert próbálom úgy látni a világot, hogy abban szépség és derű lakik. Egyszerű történeteket és érzéseket főzök bele a tányérba néha ujjongva máskor csendesen. Azt ami örömöt…
Annyian ismerik és szeretik a levendulát, annyi helyen lehet róla olvasni, hogy felesleges szaporítani a szót. A “végre vidéki hétvége” hasznos programja egy tihanyi kirándulás volt, ahol bele kellett kóstolni a levendula aratásba is. A finom illatú levendulát pedig fel is lehet sőt kell használni! Ezúttal egy kis próba nasi készült, keksz formájában. 20 dkg…