Ritkán főzök zacskóból. Kizárólag nehezen előállítható helyi specialitások zacskós változatait szoktam utazásaim során összevásárolgatni. Nem rég ajándékba kaptam hasonlót. Imádom a gasztro ajándékokat, a béarnaise mártást is, így öröm volt a köbön. Ezt a mártást rendkívül nagy odafigyeléssel kell készíteni, leegyszerűsítve a hollandi mártáson alapszik, fehér borecettel és tárkonnyal ízesítve, a lényege a hozzáadott vaj… Tovább »
Krumplisaláta, béarnaise mártással
Ritkán főzök zacskóból. Kizárólag nehezen előállítható helyi specialitások zacskós változatait szoktam utazásaim során összevásárolgatni. Nem rég ajándékba kaptam hasonlót. Imádom a gasztro ajándékokat, a béarnaise mártást is, így öröm volt a köbön. Ezt a mártást rendkívül nagy odafigyeléssel kell készíteni, leegyszerűsítve a hollandi mártáson alapszik, fehér borecettel és tárkonnyal ízesítve, a lényege a hozzáadott vaj… Tovább »

Nem jártam focimeccsen félreértés ne essék csak ismét belehaltam volna, ha nem variálok a borsólevesemen. Mert ha nem mascarponét keverek bele akkor is el kell követnem a napi betevőmmel egy kisebb merényletet, még mielőtt megunnám és a kifőzdék szürke alaplevében úszkáló pár szem fonnyadt borsóra fanyalodnék. Nem szeretem, ha a levesem nem annyira sűrű, hogy majdnem…