Culinartz

Túrógombóc házi túróból

Ha régóta dédelgetett álmom már teljesült volna akkor minden bizonnyal úgy kezdeném: a napnál is korábban Riska bőgésére ébredtem… ám városi lány lévén egyelőre be kell érnem a piacon beszerzett friss tejjel. Mert bizony a túróm tejből készül egy ideje. Mégpedig a konyhámban. 4 liter rendes tejet két nap alatt megaltatok, nagy felületű edényben,  majd… Tovább »

Medvehagymás, juhtúrós falatkák- focinasi

“… de tudod mennyire vártam már ezt a kedd estét…” szipogta barátnőm könnyeiben fuldokolva a telefonba. “… egész nap arra készültem, hogy végre egy este, amikor csak kettesben, erre felhív, hogy vége a focinak és nemsokára érkezik a haverokkal… inkább elmegyek egy moziba!” szipogta tovább. Állj! -mondtam. Készíts inkább egy kis sós sütit a sörük… Tovább »

Göngyölt palacsinta

Ezt a palacsintát kizárólag csak az próbálja ki, aki már végképp nem tudja miképpen felhasználni a sok kisütött palacsintát és rengeteg idővel rendelkezik. Az is nekiállhat elkészítésének, aki már nagyon unja a sima túrós, lekváros, fahéjas verziót és imád a konyhában alkotva időzni. Hozzávalók: 12 db kész palacsinta, a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 15… Tovább »

Szilvás gombóc – "magvas" szilvával

Úgy gondoltam ez a szilvás gombóc megéri, hogy előhozzam a tavalyi posztok közül. Íme: szilvás gombóc újratöltve Nem is én lennék, ha egy receptet lépésről-lépésre követnék és betartanék minden egyes leírt szavát. Mindig kell egy kis változtatás.  Varia.Valami más. Imádom a szilvát, igaz csak néhány esztendeje kattantam rá, most pedig örömködöm, hogy a piacokon hatalmas… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!