Culinartz

Mascarpone mousse

Csak a neve által tűnik bonyolultnak, nem kell megijedni tőle. még egy ovis is simán el tudja készíteni ezt a lágyan selymes pohárkrémet. Bizton állítom nem csak a legkönnyebb, de a leggyorsabb is és… A legfinomabb! Hozzávalók: 25 dkg mascarpone 3 dl tejszín 4 ek porcukor és egy citrom átszűrt leve. Idény gyümölcs. A mascarponét… Tovább »

Ribizlis profiterol, levendulás csokoládéban

Oly sokszor hivatkoztam már arra, hogy történik valami és nekiállok megsütöm, megfőzöm a hangulatot. Mert nincs sok más választásom ha jön egy illat, egy szín, egy taktus és mert próbálom úgy látni a világot, hogy abban szépség és derű lakik. Egyszerű történeteket és érzéseket főzök bele a tányérba néha ujjongva máskor csendesen. Azt ami örömöt… Tovább »

Wonton raviolli illatos zöldfűszerekkel

A konyha az a hely ahol soha nem kapaszkodtam tervekbe. Minden inspirálni tud egy hirtelen jött zápor, egy formás felhő, egy mosoly, egy jókedvű vagy kedves üzenet. Így volt ez a wontonnal is mikor tányérra komponáltam a csakra zöldjéhez színben illő összes illatos fűszert. Az arisztokratikus spárgához az erdő illatú bazsalikomot, a gyógyító zsályát, a… Tovább »

Viva la pasta! – Vénusz kagylók

Bizony előfordul, hogy történik olyasmi, amitől az ember lelke nevet, esetleg még dalra is fakad. Ha pedig a gyomor is éhes hozzá a kezek pedig elkezdenek főzni, olyankor nincs idő gondolkozni, nincs menekvés! Nyelv sem marad szárazon. Beindulnak az érzékszervek: az orr illatversenyt érez, a fülek pedig külön életet élnek egy távoli hangverseny teremben. Mivel… Tovább »

Csintalan palacsinta spirálok

Édes a szájam! Oda és vissza vagyok mindenért ami édes. Gondolom ez a rendszeres olvasók és követők előtt nem titok. Édesség utáni vágyam kielégítendő a palacsintánál döntöttem. Bekevertem gyorsan egy kis adagot ( ezt most nem részletezném, palacsintát mindenki tud sütni). Tényleg kis adag volt, mert még bízom az idei strandszezonban. Ki is sütöttem az… Tovább »

Japán tiramisu- matchával és rózsás cseresznyével

Ezúttal sem hagyományos tiramisut készítettem. Nem én lennék ha görcsösen kapaszkodnék a receptekbe. Köztudott Japán iránti rajongásom is. Egyszer eljutok a zen, a sintó és a sushi országába is mégpedig cseresznyevirágzáskor és sushit fogok fogyasztani a Mjógi hegy lábánál levő Szakura no Szatoban (Cseresznyefalva), ahol több mint ötezer cseresznyefa található ugyanis ez Japán legnagyobb cseresznyevirág néző helye…. Tovább »

Mármegint spaghetti! medvehagymával

Aki nyomon követi a blogot tudja, hogy élek-halok az olasz konyháért, azon belül a tészták rajongója vagyok. Világ vége volna, ha a spájzban nem lenne spaghetti és olívaolaj. Legrosszabb esetben is ezekből ütném össze a pastasciuttát. Munkából eljövet elragadott az álmodozás: Van egy saját éttermem, nem túl nagy, legfeljebb hét asztal. Családias, már már intim… Tovább »

Cukkinis tészta spárgával sáfrányos mascarpone szószban

Sajnos hatalmas tészta fan vagyok aminek mindig érzem a hátrányát, főleg így fürdőruha szezonban. Persze nem csak hiúsági okokból, de igyekszem minél kevesebb lisztet, tésztát fogyasztani. Hátha ránevelődök az egészséges életmódra. Mindig elgyengülök és amit sikerül megállnom a desszertek, sütikék esetén azt soha sem tudom elérni egy jó kis tésztánál. Védekezésképpen, mivel más nem marad,… Tovább »

Mascarponés zöldborsókrémleves pisztáciával

Nem is tudom mi a gyorsabb: elkészíteni a krémlevest vagy megírni a posztot? De meg kell írnom, akkor is ha nem tudom rövidre fogni. Legalább három nyomós oka van ezt a receptet szem előtt tartani. Rendkívül gyors. Tegyük fel, hogy este nincs sok időd a tűzhely mellett, hidd el: ez egyszer az életben mindenkivel megesik…. Tovább »

Mascarponés epertorta sütés nélkül

Hozzávalók: 1 citrom 50 dkg mascarpone 2 cs. vaníliás cukor 3 ek. porcukor 1 tasak zselatinfix 2 dl jól lehűtött tejszín 60 dkg eper 25 dkg babapiskóta A citromot megmossuk, a héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A mascarponét simára keverjük a cukorral, a citrom levével és héjával, majd hozzáadjuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük… Tovább »

Tökvirágos, mascarponés, diós, pisztáciás spaghetti

Első látszatra nem tűnik másnak, mint egy sima carbonara, azaz szénégető spaghettinek. De elárulom, hogy távolról sincs köze hozzá. Munkaidő végén betértem kedvenc zöldségesemhez, akinek hosszú évek során törzsvásárlója voltam, majd elsodort minket az élet. Néhány hónapja viszont újra rátaláltam, ugyanis útba esik jövet-menet 🙂 Hogy miért is említem meg őt? Elsősorban, mert fantasztikus áruval… Tovább »

Sajtfelfújt ropogós alma tulipánban

Hozzávalók: ( 8 darab elkészítéséhez) 8 db Golden alma, 120 g szeletelt mandula, 3 tojás, 250 g friss mascarpone (vagy ricotta túró) 30 g kukoricakeményítő, 1/2 vanília rúd (vagy vaníliás cukor), kevés citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve az almák meglocsolásához, 50 g kristálycukor, 1 csipetnyi só. Hozzávalók a tulipánhéjhoz: 50 ml tej (szójatej vagy… Tovább »

Citromos mézes csirkecomb, sóska pestós tagliatellével

Nem is tudnám megmondani mi kerített jobban hatalmába! A versenyszellem, a nyerni vágyás, vagy egyszerűen csak a pavlovi reflexeim diktáltak Mautner Zsófia kedvenc nyári levesét megtekintve. Rögtön elhatároztam, hogy a sóska-dió-csirke triót asztalra komponálom. Nem bántam meg! Hozzávalók: csirke comb ( 2 egész), 1 citrom leve, 2 evőkanál méz, fokhagyma, só, bors. A citrom levét összekeverem a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!