Édes a szájam! Oda és vissza vagyok mindenért ami édes. Gondolom ez a rendszeres olvasók és követők előtt nem titok. Édesség utáni vágyam kielégítendő a palacsintánál döntöttem. Bekevertem gyorsan egy kis adagot ( ezt most nem részletezném, palacsintát mindenki tud sütni). Tényleg kis adag volt, mert még bízom az idei strandszezonban. Ki is sütöttem az… Tovább »
Csintalan palacsinta spirálok
Édes a szájam! Oda és vissza vagyok mindenért ami édes. Gondolom ez a rendszeres olvasók és követők előtt nem titok. Édesség utáni vágyam kielégítendő a palacsintánál döntöttem. Bekevertem gyorsan egy kis adagot ( ezt most nem részletezném, palacsintát mindenki tud sütni). Tényleg kis adag volt, mert még bízom az idei strandszezonban. Ki is sütöttem az… Tovább »

Ezúttal sem hagyományos tiramisut készítettem. Nem én lennék ha görcsösen kapaszkodnék a receptekbe. Köztudott Japán iránti rajongásom is. Egyszer eljutok a zen, a sintó és a sushi országába is mégpedig cseresznyevirágzáskor és sushit fogok fogyasztani a Mjógi hegy lábánál levő Szakura no Szatoban (Cseresznyefalva), ahol több mint ötezer cseresznyefa található ugyanis ez Japán legnagyobb cseresznyevirág néző helye….
Mennyei kalória bomba vagy édes kísértés, tök mindegy minek nevezem. A tényen nem változtat:ez a fergeteges rém egyszerű desszert szerintem bármikor megállja a helyét akár a hűsítőként a nyári kánikulában, akár C vitamin forrásaként a zimankós hólapátolás előtt. 10 dkg cukor, 3 tojás, 3 dl tejszín, 2 citrom héja és leve. Ezúttal csavartam bele egy…