Culinartz

Rebarbarás clafoutis meggyel és áfonyával- rettenetesen ronda…

…bizony ám, ez a sütiféleség roppant ronda ahogyan ezt a poszt címében is jeleztem. Kíváncsi vagyok ezek után hányan fognak rákattintani. Még inkább az érdekel hányan fogják elkészíteni a kép láttán. Nos el kell árulnom, érdemes elkészíteni, mert  pompás, isteni, mennyei, szuper,  ínycsiklandó, pikáns, remek, príma, fenséges! 60 dkg rebarbara, 4 ek olaj, 10 dkg cukor,… Tovább »

Göngyölt palacsinta

Ezt a palacsintát kizárólag csak az próbálja ki, aki már végképp nem tudja miképpen felhasználni a sok kisütött palacsintát és rengeteg idővel rendelkezik. Az is nekiállhat elkészítésének, aki már nagyon unja a sima túrós, lekváros, fahéjas verziót és imád a konyhában alkotva időzni. Hozzávalók: 12 db kész palacsinta, a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 15… Tovább »

Rumos sárgabarack tükörbe ültetett mandulás-mogyorós túrógombóc, meggylevegővel

Nem, nem és nem! Nem ártott meg a meleg és nem eszem meg a gombócot morzsába forgatva! Viszont nem ártana bekerülnöm a Guiness Rekordok Könyvébe a leghosszabb post cím kategóriában 🙂 Valójában semmi különleges (dehogynem!) nincs ebben a túrógombócban. Maga a gombóc hagyományosan készült, Nagyanyácskám besárgult szakácskönyvéből- ugyanis ez a recept nálam nagyon bevált!- viszont… Tovább »

Meggyes clafoutis, avagy lusta pite

Egy ideje hanyagolom a virtuális konyhámat, pedig becsszóra isteni finomságok hagyják el a tűzhelyem, szorgalmasan fotózok is, de valahogy mindig közbejön valami…. Ugyebár a posztot meg kell írni azaz a finomságot tálalni is kellene. Megígérem, hogy hetente legalább két posztot fogok írni, de jól esne már némi visszajelzés is. Van-e valaki aki elolvasta, netán kipróbálta… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!