... Tovább »
Mentás menzás zöldborsófőzelék
... Tovább »
... Tovább »
Nem másról van szó, mint a “strozzapreti” tésztáról. A tréfás taljánok mindennek vicces nevet tudnak adni. Így nem csoda, ha a tésztáikat is mókásabbnál mókásabb nevekkel illetik. Számos legenda létezik a nevének eredetéről, az egyik szerint ezt a tésztát a papok annyira szeretik, hogy a lakmározásba szinte belefulladnak. Mint minden tészta étel, ez is a “húsz percesek”… Tovább »
Ha valami jól esik a napon felhevült testnek az nem más, mint egy vitamindús jéghideg leves. Tombol a dinnye szezon és végre igazi mézédes dinnyéket gurítok haza. Nem titkolom, szoktam bénázni a konyhában, igaz nagyon ritkán fordul elő ilyesmi. Ez a leves is a puszta véletlennek köszönhető, ugyanis úgy betoltam a hűtőbe egy fél dinnyét,… Tovább »
... Tovább »
Mindig akkor jövök rá mit miért főztem, amikor már készen vagyok vele. Az elmúlt hét napfény hiányban és hidegben telt. Meg sem lepődtem, hogy nagy mennyiségben vásároltam citromot. A citrom amúgy is állandó lakója a konyhámnak nagyon ritkán fordul elő, hogy nincs egy fia gyümölcs sem. Tegnap délután a konyhában ocsúdtam fel, jéééé citromokat facsarok! Tényleg… Tovább »
Számtalan módon elkészítettem már, legalább annyiszor meg is akartam írni a posztot. Sőt, ahányszor elkészítem mindig másképpen. Készülhet friss szirmokból, ám ezúttal szárított ehető rózsaszirmokat használtam. Az elmúlt idők tragédiákba torkolló növénygyűjtögetős hírei után, arra intek mindenkit inkább biztos helyről szerezze be a virágot. Jobb a békesség. Rengeteg helyen kapható ehető virág, így a… Tovább »
Az év ezen időszakát imádom a legjobban! Ilyenkor tobzódni lehet a legfinomabb friss alapanyagok között és tényleg csak a fantázia szabhat határt annak ami a tányérba kerül. Egészen pici koromtól rajongok a zöldborsóért, bár a Nagyi biztosan kisebb szívrohamot kapott minden esetben amikor focizni kezdtem a tányéron lévő borsószemekkel, majd meccs végén egyenként próbáltam a… Tovább »
Hát persze ismét megjártam! Piacozás és cipekedés után pihegtem, hogy “és akkor mi lesz a vacsorám ? ” A zöldborsót kifejteni nem éppen volt ínyemre való feladat. Nemes egyszerűséggel nem bírtam volna most elbíbelődni korgó gyomorral. Ott tartottam, hogy ha nem én főzök magamnak, akkor toporogni kezdek magammal szemben állva, hogy vacsorát akarok rögtön-most-azonnal! Így… Tovább »
Az estebédem csak a ragyogó őszi napfény ihlette, mint amilyenben ma volt részem. Rém egyszerű volt elkészíteni. 2 db filézett csirkemellet enyhén megklopfoltam, megsóztam, majd félre tettem. 4 db alaposan megmosott barackot forró vízbe mártottam néhány másodpercre és lehúztam a héját, kimagoztam és darabokra vágtam. Egy hatalmas csokor mentából, kevés fenyőmaggal és pisztáciával mézes menta… Tovább »
Nem is tudom mi a gyorsabb: elkészíteni a krémlevest vagy megírni a posztot? De meg kell írnom, akkor is ha nem tudom rövidre fogni. Legalább három nyomós oka van ezt a receptet szem előtt tartani. Rendkívül gyors. Tegyük fel, hogy este nincs sok időd a tűzhely mellett, hidd el: ez egyszer az életben mindenkivel megesik…. Tovább »