Culinartz

Napon szárított paradicsom

Nos nem bolondultam meg így tavaszi télvíz idején, de rengeteg bejegyzésben hivatkozom a napon szárított paradicsomra. Hát íme, kendőzetlenül. Tegyétek el nyárra, mert lesz még idén tarhonya szárító és paradicsom aszaló meleg napfény! Maga az eljárás egyszerű-olaszos: érett paradicsomokat megmosom, szárazra törlöm, félbe vagy negyedekbe vágom, tengeri sóval megszórom és kiteszem a napra száradni.Van egy… Tovább »

Pasta e basta! – penne édeskömény szószban

Ha Móriczra igaz volt, hogy nem élhet muzsikaszó nélkül, rám az igaz, hogy nem élhetek pasta nélkül. Tészta minden mennyiségben (no ez egy ideje túlzás!), formában, ízben…. Mindig különös érzések töltenek el tészta főzés közben ugyanis az  olasz temperamentum és életfelfogás is igazán közel áll a szívemhez. Így aztán semeddig se tart  felvenni a Dolce vita!életérzést… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!