Nem, ez nem zakuszka és nem ajvár. Ez padlizsánkrém. Kápiával és rengeteg illatos zöldfűszerrel. Hozzáteszem pikáns kis kence aminek egyetlen egy hátránya van: nem lehet belőle eleget készíteni. Elsőre macerásnak tűnik (elkészíteni könnyebb, mint most megírni) ne ijesszen el senkit, mert  a végeredmény lenyűgöző. Hozzávalók: 2 db gyönyörű padlizsán ( többet érdemes sütni ugyanis a… Tovább »
                
            Kápiás padlizsánkrém
                Nem, ez nem zakuszka és nem ajvár. Ez padlizsánkrém. Kápiával és rengeteg illatos zöldfűszerrel. Hozzáteszem pikáns kis kence aminek egyetlen egy hátránya van: nem lehet belőle eleget készíteni. Elsőre macerásnak tűnik (elkészíteni könnyebb, mint most megírni) ne ijesszen el senkit, mert  a végeredmény lenyűgöző. Hozzávalók: 2 db gyönyörű padlizsán ( többet érdemes sütni ugyanis a… Tovább »
                
            
                Bizony előfordul, hogy történik olyasmi, amitől az ember lelke nevet, esetleg még dalra is fakad. Ha pedig a gyomor is éhes hozzá a kezek pedig elkezdenek főzni, olyankor nincs idő gondolkozni, nincs menekvés! Nyelv sem marad szárazon. Beindulnak az érzékszervek: az orr illatversenyt érez, a fülek pedig külön életet élnek egy távoli hangverseny teremben. Mivel… 
                Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön  a padlizsán és a cukkini szezonja! Jöhet kamionnyi mennyiségben mindkettő, nem unnám el soha és nem is készítenék kétszer egyforma ételt belőlük. Ez az egy kivétel, mert ezt az ízletes rakottságot nagyon sokszor elkészítem. Aki nem érti miért,… 
                Ha egyszerű és mutatós levesre vágytok, melegen ajánlom kipróbálni, főleg ilyenkor a medvehagyma szezonban. A remek vendégváró, kiadós leves nem fog csalódást okozni senkinek! Hozzávalók ( kb. 5 liter): 4 közepes fej vöröshagyma, 4 közepes burgonya, 1 fej fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 1 kisebb csokor medvehagyma, 1 csomag újhagyma, 1 kis csokor metélőhagyma, 1 csokor…