Culinartz

Kápiás padlizsánkrém

Nem, ez nem zakuszka és nem ajvár. Ez padlizsánkrém. Kápiával és rengeteg illatos zöldfűszerrel. Hozzáteszem pikáns kis kence aminek egyetlen egy hátránya van: nem lehet belőle eleget készíteni. Elsőre macerásnak tűnik (elkészíteni könnyebb, mint most megírni) ne ijesszen el senkit, mert  a végeredmény lenyűgöző. Hozzávalók: 2 db gyönyörű padlizsán ( többet érdemes sütni ugyanis a… Tovább »

Viva la pasta! – Vénusz kagylók

Bizony előfordul, hogy történik olyasmi, amitől az ember lelke nevet, esetleg még dalra is fakad. Ha pedig a gyomor is éhes hozzá a kezek pedig elkezdenek főzni, olyankor nincs idő gondolkozni, nincs menekvés! Nyelv sem marad szárazon. Beindulnak az érzékszervek: az orr illatversenyt érez, a fülek pedig külön életet élnek egy távoli hangverseny teremben. Mivel… Tovább »

Bárányhússal rakott cukkinis padlizsán

Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön  a padlizsán és a cukkini szezonja! Jöhet kamionnyi mennyiségben mindkettő, nem unnám el soha és nem is készítenék kétszer egyforma ételt belőlük. Ez az egy kivétel, mert ezt az ízletes rakottságot nagyon sokszor elkészítem. Aki nem érti miért,… Tovább »

Sült zöldségek

A látszat senkit se tévesszen meg, a tál számos zöldséget rejteget: padlizsán, paprika, hagyma, burgonya, cukkini. Csupán dekoratívan akartam befejezni cukkini és paradcsom réteggel… nem adhatom alább: ha pompás zamatokkal kényeztetem az ízlelőbimbókat, a szemek is követelik részüket! Határozottan egyik kedvenc nyári vacsorám: gyors és egészséges, nem utolsó sorban előnye, hogy nem kell a meleg… Tovább »

Paradicsomos zöldfűszeres szellő pie

Ez esetben nem bonyolítottam túl a sütés-főzést. Már az  előző pie sütésekor is elhatároztam, hogy hamarosan elkészítem az egyszerű paradicsomos változatát. Pikk-pakk pillanatok alatt elkészültem vele, mire ezt a posztot megírom már nyoma sem maradt. Kipróbálnátok? Kipróbáljátok? Próbáljátok ki, garantált a siker!  ... Tovább »

Hat hagymaleves

Ha egyszerű és mutatós levesre vágytok, melegen ajánlom kipróbálni, főleg ilyenkor a medvehagyma szezonban. A remek vendégváró, kiadós leves nem fog csalódást okozni senkinek! Hozzávalók ( kb. 5 liter): 4 közepes fej vöröshagyma, 4 közepes burgonya, 1 fej fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 1 kisebb csokor medvehagyma, 1 csomag újhagyma, 1 kis csokor metélőhagyma, 1 csokor… Tovább »

Foci nasi

Ilyenkor a ködös zimankóban, mikor elegem van a téli mínuszokból és nyárra, napsütésre, friss zöldségekre vágyom, elég mártogatva lehunyt szemmel az ízeket élveznem és máris a nyárra gondolok.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!