A padlizsánokat szokott módon sütöm, tisztítom és aprítom. Majonézt készítek. Egy rész majonéz, három rész padlizsán 2 gerezd fokhagyma reszelve, kevés só. Alaposan kikeverem és mehet is a frissen sült kenyérre. Házi majonéz: mivel nem szeretem a testápoló állagú nehéz bolti trutyit magam készítem. 4 tojás sárgája, 3 deciliter olaj, fél deciliter olívaolaj, néhány… Tovább »
Erdélyi padlizsánkrém
A padlizsánokat szokott módon sütöm, tisztítom és aprítom. Majonézt készítek. Egy rész majonéz, három rész padlizsán 2 gerezd fokhagyma reszelve, kevés só. Alaposan kikeverem és mehet is a frissen sült kenyérre. Házi majonéz: mivel nem szeretem a testápoló állagú nehéz bolti trutyit magam készítem. 4 tojás sárgája, 3 deciliter olaj, fél deciliter olívaolaj, néhány… Tovább »

Nem, ez nem zakuszka és nem ajvár. Ez padlizsánkrém. Kápiával és rengeteg illatos zöldfűszerrel. Hozzáteszem pikáns kis kence aminek egyetlen egy hátránya van: nem lehet belőle eleget készíteni. Elsőre macerásnak tűnik (elkészíteni könnyebb, mint most megírni) ne ijesszen el senkit, mert a végeredmény lenyűgöző. Hozzávalók: 2 db gyönyörű padlizsán ( többet érdemes sütni ugyanis a…
Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön a padlizsán és a cukkini szezonja! Jöhet kamionnyi mennyiségben mindkettő, nem unnám el soha és nem is készítenék kétszer egyforma ételt belőlük. Ez az egy kivétel, mert ezt az ízletes rakottságot nagyon sokszor elkészítem. Aki nem érti miért,…
Emelje magasba a kezét, aki nem szeret olaszul enni!...