... Tovább »
Canelloni
... Tovább »
... Tovább »
Ez a keksz nagyon könnyen elkészíthető. Néhány perc az előkészítés, és néhány a sütés. Tökéletes focimeccsekhez, jéghideg sörhöz, a ház urának, vagy akár csak egy baráti kis összeröffenéskor remek kísérője egy aperitívnek. Ez most olajbogyóval és chorrizóval készült, de testreszabhatod bármilyen más összetevővel: sonka, aszalt paradicsom, fűszerek, chilli. Hozzávalók: 20 dkg liszt, 8-10 dkg chorrizo,… Tovább »
Unod az újkrumplit vajban petrezselyemzölddel? Készíts hozzá dió pestót. Maréknyi diót piríts fedő alatt. Adj hozzá kevés fenyőmagot, reszelt parmezánt. Az egészet dobd mozsárba, törd össze alaposan, adj hozzá egy kortynyi olívaolajat. Én csurgattam rá egy kevés mézet. Fűszereztem chilivel és nigella maggal. Só nem is kell hozzá. Mire készen lettem a vajas vízen puhára… Tovább »
Nem jártam focimeccsen félreértés ne essék csak ismét belehaltam volna, ha nem variálok a borsólevesemen. Mert ha nem mascarponét keverek bele akkor is el kell követnem a napi betevőmmel egy kisebb merényletet, még mielőtt megunnám és a kifőzdék szürke alaplevében úszkáló pár szem fonnyadt borsóra fanyalodnék. Nem szeretem, ha a levesem nem annyira sűrű, hogy majdnem… Tovább »
Hát persze ismét megjártam! Piacozás és cipekedés után pihegtem, hogy “és akkor mi lesz a vacsorám ? ” A zöldborsót kifejteni nem éppen volt ínyemre való feladat. Nemes egyszerűséggel nem bírtam volna most elbíbelődni korgó gyomorral. Ott tartottam, hogy ha nem én főzök magamnak, akkor toporogni kezdek magammal szemben állva, hogy vacsorát akarok rögtön-most-azonnal! Így… Tovább »
Van a hétköznapoknak is bája. Például amikor kalóriák ellen esküdözve farkas éhesen téped fel a hűtőszekrény ajtaját, közben dünnyögsz, hogy nincs is benne semmi. De mégis. Akad némi “maradék” Néhány szál spárga, egy kevés paradicsom ragu, egy pöttöm félig sem érett sajt (ez a sajt sem érte be 🙂 ) , mert hát sajt többnyire… Tovább »
Úgy tűnik a sportolásom kimerül a reggelenkénti futásban és a konyhában történő gyúrásban. Gyúrok ám egyre gyakrabban és közben a gondolatbéli pici farmomon már nem csak tehén van a friss tej és túró készítéséhez, hanem egy malom is hozzátartozik, ahol nap mint nap őrölhetem a búzát egyéb szemes terménnyel és minőségi lisztet állítok elő. Pár… Tovább »
Előfordul, hogy magam sem tudom néhány napig de akár hetekig mit főznék, mit ennék. Egyszerűen nincs ihlet. Éppen jókor jött egy hirtelen utazás, ami kiszakított a hétköznapokból és távol kerültem a tűzhelytől 🙂 A reptéri és gyors éttermi választék szárnyakat tud adni a beporosodott fantáziának is! Így történt velem is. Elég volt egy rövid de… Tovább »
Van egy álmom. Visszatérő. Akár egy igazi olasz Mamma minden nap kora hajnalban kelek, bemegyek a kis boltocskámba, felkötöm a köténykémet és délig sürgök-forgok a konyhán. A déli harangszó kondulására minden tálalva a hatalmas ragyogó üvegpultban, kitárom a zöld spalettát ömlik be a ragyogó napfény és a kis térre árad ki az ellenállhatatlan pestó illat…. Tovább »
Pikk-pakk készen van! Akárhányszor elkészítem mindig másképpen fűszerezem: rozmaring, petrezselyemzöld, kakukkfű, bazsalikom, oregano bármilyen zöld friss fűszer megteszi nem tagatom: én képes vagyok egy egész botanikus kertet beleaprítani mindenbe, ilyenkor nem tudok ellenállni a bő választéknak. Hozzávalók 4 érett paradicsom 15 dkg rizs 3 dl alaplé (húsleves) 1 hagyma 1 gerezd fokhagyma zöld fűszerek 1 kk vaj,… Tovább »
Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön a padlizsán és a cukkini szezonja! Jöhet kamionnyi mennyiségben mindkettő, nem unnám el soha és nem is készítenék kétszer egyforma ételt belőlük. Ez az egy kivétel, mert ezt az ízletes rakottságot nagyon sokszor elkészítem. Aki nem érti miért,… Tovább »
Az úgy szokott történni, hogy sütök-főzök, főzök-sütök. Majd gyűlnek a megíratlan posztok, jegyzetek, fényképek és csak gyűlnek és gyűlnek. Talán lustaság, talán jóllakottság vagy elégedettség miatt a posztok megírása tolódik. A húsgolyókkal is ez történt. Többször is elkészítettem már, sőt ringbe szálltam vele a Nol Tv nyereményeiért, de valahogy még soha nem sikerült az illatos húsgolyóknak eljutniuk… Tovább »