Culinartz

Viva la pasta! – Vénusz kagylók

Bizony előfordul, hogy történik olyasmi, amitől az ember lelke nevet, esetleg még dalra is fakad. Ha pedig a gyomor is éhes hozzá a kezek pedig elkezdenek főzni, olyankor nincs idő gondolkozni, nincs menekvés! Nyelv sem marad szárazon. Beindulnak az érzékszervek: az orr illatversenyt érez, a fülek pedig külön életet élnek egy távoli hangverseny teremben. Mivel… Tovább »

Spenótos fetakrémes makaróni sonka falatokkal

Ez a hét sem telt el pasta nélkül. Egész pontosan macaron sütés előtt dobtam össze egy kis makarónit 😉 Árválkodott némi igazi olasz tészta, jobb napokra tartogatva, mert bizony úgy vagyok ezekkel a finomságokkal, hogy egy darabig csodálom, nézem és egyik polcról a másikra teszem. Elvégre ami olasz az természetesen jó is! Még az a… Tovább »

Óriás tortellini sonkakrémmel paradicsomágyon

Úgy tűnik a sportolásom kimerül a reggelenkénti futásban és a konyhában történő gyúrásban. Gyúrok ám egyre gyakrabban és közben a gondolatbéli pici farmomon már nem csak tehén van a friss tej és túró készítéséhez, hanem egy malom is hozzátartozik, ahol nap mint nap őrölhetem a búzát egyéb szemes terménnyel és minőségi lisztet állítok elő. Pár… Tovább »

Pasta e basta! – penne édeskömény szószban

Ha Móriczra igaz volt, hogy nem élhet muzsikaszó nélkül, rám az igaz, hogy nem élhetek pasta nélkül. Tészta minden mennyiségben (no ez egy ideje túlzás!), formában, ízben…. Mindig különös érzések töltenek el tészta főzés közben ugyanis az  olasz temperamentum és életfelfogás is igazán közel áll a szívemhez. Így aztán semeddig se tart  felvenni a Dolce vita!életérzést… Tovább »

Cukkinis tészta olasz módra

Finomra vágott vöröshagymából, olíva olajból, sürített paradicsomból, friss, leforrázott, meghámozott és felkockázott paradicsomból paradicsomszószt készítünk, sózzuk, borsozzuk, kis bazsalikomot szórunk bele. A cukkinit megmossuk, héjastul felkarikázzuk és félbe-negyedbe várjuk a karikákat, majd a paradicsomszószhoz adjuk. Fontos, hogy ekkor már ne sokáig főzzük, hogy a cukkini ropogós maradjon. A tésztát kifőzzük és összeforgatjuk a zöldséges szósszal…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!