Piacozás során beszerzett málnától beindult a fantáziám. Sőt a kisördög is ott motoszkált bennem, mi történne ha a málnát belekomponálnám valahogy egy lemon crud szerű nyalánkságba. Gondolatot tett követte, bár bevallom ezúttal kicsi félsz volt bennem, mi történik ha ehetetlen. Tévedtem. Még az eredeti citromos verziót is kenterbe veri. Lágyan selymes, édesen illatos és nem… Tovább »
Málnás rebarbarás lemon crud rozmaringgal
Piacozás során beszerzett málnától beindult a fantáziám. Sőt a kisördög is ott motoszkált bennem, mi történne ha a málnát belekomponálnám valahogy egy lemon crud szerű nyalánkságba. Gondolatot tett követte, bár bevallom ezúttal kicsi félsz volt bennem, mi történik ha ehetetlen. Tévedtem. Még az eredeti citromos verziót is kenterbe veri. Lágyan selymes, édesen illatos és nem… Tovább »

Landolt ma a táskában néhány finomság. Ezért is szeretem a hatalmas táskákat, mert minden női dolog mellett akár egy spontán piacozás is elrejthető benne. A kedvenc annyira fifikás, hogy ha a mérete nem volna elegendő, akkor a közepén keresztül húzódó zipzárral “bővíthetem”. Zseniális találmány! Bár ez sem segített ma rajtam, így a friss rebarbara szárakat…
…bizony ám, ez a sütiféleség roppant ronda ahogyan ezt a poszt címében is jeleztem. Kíváncsi vagyok ezek után hányan fognak rákattintani. Még inkább az érdekel hányan fogják elkészíteni a kép láttán. Nos el kell árulnom, érdemes elkészíteni, mert pompás, isteni, mennyei, szuper, ínycsiklandó, pikáns, remek, príma, fenséges! 60 dkg rebarbara, 4 ek olaj, 10 dkg cukor,…
Amikor a piaci asztalokon megjelenik a medvehagyma már tudom, hogy kevés időt kell várnom és érkezik a rebarbara is. Eddig nem túlzottan variáltam vele egyszerűen egy kis cukor és citromlé és már fogyasztottam is. Megfogadtam magamban, hogy idén egészen másképp lesz: kísérletezni fogok. Rebarbarával. Az első adag vásárlásának pillanatában már eldöntöttem: chutney-val kezdek. Az édes-savanyú…