Culinartz

Málnás rebarbarás lemon crud rozmaringgal

Piacozás során beszerzett málnától beindult a fantáziám. Sőt a kisördög is ott motoszkált bennem, mi történne ha a málnát belekomponálnám valahogy egy lemon crud szerű nyalánkságba. Gondolatot tett követte, bár bevallom ezúttal kicsi félsz volt bennem, mi történik ha ehetetlen. Tévedtem. Még az eredeti citromos verziót is kenterbe veri. Lágyan selymes, édesen illatos és nem… Tovább »

Rebarbarás túrós pie

Landolt ma a táskában néhány finomság. Ezért is szeretem a hatalmas táskákat, mert minden női dolog mellett akár egy spontán piacozás is elrejthető benne. A kedvenc annyira fifikás, hogy ha a mérete nem volna elegendő, akkor a közepén keresztül húzódó zipzárral “bővíthetem”. Zseniális találmány! Bár ez sem segített ma rajtam, így a friss rebarbara szárakat… Tovább »

Rebarbarás clafoutis meggyel és áfonyával- rettenetesen ronda…

…bizony ám, ez a sütiféleség roppant ronda ahogyan ezt a poszt címében is jeleztem. Kíváncsi vagyok ezek után hányan fognak rákattintani. Még inkább az érdekel hányan fogják elkészíteni a kép láttán. Nos el kell árulnom, érdemes elkészíteni, mert  pompás, isteni, mennyei, szuper,  ínycsiklandó, pikáns, remek, príma, fenséges! 60 dkg rebarbara, 4 ek olaj, 10 dkg cukor,… Tovább »

Rebarbara chutney

Amikor  a piaci asztalokon megjelenik a medvehagyma már tudom, hogy kevés időt kell várnom és érkezik a rebarbara is. Eddig nem túlzottan variáltam vele egyszerűen egy kis cukor és citromlé és már fogyasztottam is. Megfogadtam magamban, hogy idén egészen másképp lesz: kísérletezni fogok. Rebarbarával. Az első adag vásárlásának pillanatában már eldöntöttem: chutney-val kezdek. Az édes-savanyú… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!