Culinartz

Spenótos piterétes

Pite is és rétes is, ugyanis kör alakú pite formában került a sütőbe, ráadásul a tészta majdnem tökéletesen megegyezik a rétes tésztáéval. Na nem arra a celofánba csomagolt bolti, törékeny papírlapokra gondolok. Annál létezik egy egyszerűbb, egészségesebb és finomabb változat. Persze, hogy kézzel gyúrva. Nem kell megijedni, könnyebb, mint az ……. 🙂 A tésztához: 2… Tovább »

Wonton raviolli illatos zöldfűszerekkel

A konyha az a hely ahol soha nem kapaszkodtam tervekbe. Minden inspirálni tud egy hirtelen jött zápor, egy formás felhő, egy mosoly, egy jókedvű vagy kedves üzenet. Így volt ez a wontonnal is mikor tányérra komponáltam a csakra zöldjéhez színben illő összes illatos fűszert. Az arisztokratikus spárgához az erdő illatú bazsalikomot, a gyógyító zsályát, a… Tovább »

Sajtfelfújt ropogós alma tulipánban

Hozzávalók: ( 8 darab elkészítéséhez) 8 db Golden alma, 120 g szeletelt mandula, 3 tojás, 250 g friss mascarpone (vagy ricotta túró) 30 g kukoricakeményítő, 1/2 vanília rúd (vagy vaníliás cukor), kevés citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve az almák meglocsolásához, 50 g kristálycukor, 1 csipetnyi só. Hozzávalók a tulipánhéjhoz: 50 ml tej (szójatej vagy… Tovább »

Minek nevezzelek?

Gyors reggelimnek még nevet sem tudtam találni- esetleg segítségetekkel neve is lesz az én talán talján tekercsemnek. Joggal követelhetne magának spanyolos nevet is, elvégre  a serrano sonka nem más, mint fehér sertésből készített, levegőn szárított és érlelt sonka (jamón Serrano), ám a töltelékként felhasznált mascarponés  tormás ricottakrém miatt kizárólag olaszos nevet szeretnék neki adni. Elkészítése gyors és egyszerű…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!