Culinartz

Statisztikák és a paprikás krumpli

Minden blogger nap mint nap a statisztikáit böngészi. Jómagam meglesem  a keresőszavakat is, amelyek az oldalra vezetik az olvasókat. Az elmúlt napokban rengetegen kerestek a “paprikás krumplira”. Nosza! Adott. Mindenképpen paprikás krumplit kell főznöm, annak ellenére, hogy az első ilyen kísérletem kolosszális kudarcba fulladt. Annyira mély nyomokat hagyott bennem, hogy minden egyes alkalommal eszembe jut… Tovább »

Pulykamell tekercs gorgonzola ágyon pihenö asszúban érlelt aszalt szilvával bélelve

Karácsony meg vendégek meg töltött káposzta meg halászlé meg bejgli meg minden… Gondoltam ha utolsó nap érkeznek a vendégek már a hagyományos karácsonyi ételeket alaposan unhatják én is unnám… Márpedig annál az asztalnál amelyiknél én tálalok senki nem fogja visszatolni a tányért  “jajj ezt ettünk otthon, nagyi is ezt készített” stb indokokkal így már jó előre… Tovább »

Jéghideg gazpacho

Andalúzia legnépszerűbb étele a gazpacho, tökéletesen frissítő hideg leves a kánikulai estékre. Elkészítéséhez felhasznált összetevők jellemzően a mediterrán konyha hozzávalói: paradicsom, paprika, uborka, fokhagyma és extra szűz olívaolaj- amitől a leves állaga krémesebb lesz. Egyike a legrégebbi hagyományos paraszti ételeknek, ismerete a 12. századba nyúlik vissza. Általában a szemre készülő levessel különböző eredményt lehet elérni…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!