A konyha az a hely ahol soha nem kapaszkodtam tervekbe. Minden inspirálni tud egy hirtelen jött zápor, egy formás felhő, egy mosoly, egy jókedvű vagy kedves üzenet. Így volt ez a wontonnal is mikor tányérra komponáltam a csakra zöldjéhez színben illő összes illatos fűszert. Az arisztokratikus spárgához az erdő illatú bazsalikomot, a gyógyító zsályát, a… Tovább »
Wonton raviolli illatos zöldfűszerekkel
A konyha az a hely ahol soha nem kapaszkodtam tervekbe. Minden inspirálni tud egy hirtelen jött zápor, egy formás felhő, egy mosoly, egy jókedvű vagy kedves üzenet. Így volt ez a wontonnal is mikor tányérra komponáltam a csakra zöldjéhez színben illő összes illatos fűszert. Az arisztokratikus spárgához az erdő illatú bazsalikomot, a gyógyító zsályát, a… Tovább »

Igazi ínycsiklandozó vacsorát sikerült összeütnöm néhány perc alatt. Hozzávalók: 20 dkg friss erdei gomba, 1 dl olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál liszt, só, fehérbors, frissen vágott petrezselyemzöld, ruccola pirítós kenyér. A gombát megtisztítom, felaprítom. A forró olajban megforgatom a gombát, sózom, borsozom, megszórom kevés liszttel, majd felöntöm a fehérborral. “Zsírjára” párolom és megszórom…
Minden magára valamit adó gasztroblogger ez idő tájt medvehagymás receptekkel bombázza olvasóit, amely néhány éve idehaza is egyre nagyobb teret hódít magának. Míg a nyugat európai országokban már védett növénnyé nyilvánították itthon akár a szabadban is gyűjthető. Városi lány lévén nem kockáztattam a medvehagyma lelőhelyek felkutatásában, így utam ma délután az egyik biopiacra vezetett, ahol…
Valamikor a 18. században élt egy angol nemes, aki annyira szenvedélyes játékos volt, hogy még étkezni sem volt hajlandó felkelni kártyaasztala mellől....