Culinartz

Rögtön vacsi- spárga caprese

Van a hétköznapoknak is bája. Például amikor kalóriák ellen esküdözve farkas éhesen téped fel a hűtőszekrény ajtaját, közben dünnyögsz, hogy nincs is benne semmi. De mégis. Akad némi “maradék”  Néhány szál spárga, egy kevés paradicsom ragu, egy pöttöm félig sem érett sajt (ez a sajt sem érte be 🙂 ) , mert hát sajt többnyire… Tovább »

Öt sajtos tortellini, csalános paradicsom szószban

Előfordul, hogy magam sem tudom néhány napig de akár hetekig mit főznék, mit ennék. Egyszerűen nincs ihlet. Éppen jókor jött egy hirtelen utazás, ami kiszakított a hétköznapokból és távol kerültem a tűzhelytől 🙂 A reptéri és gyors éttermi választék szárnyakat tud adni a beporosodott fantáziának is! Így történt velem is. Elég volt egy rövid de… Tovább »

Medvehagymás, juhtúrós falatkák- focinasi

“… de tudod mennyire vártam már ezt a kedd estét…” szipogta barátnőm könnyeiben fuldokolva a telefonba. “… egész nap arra készültem, hogy végre egy este, amikor csak kettesben, erre felhív, hogy vége a focinak és nemsokára érkezik a haverokkal… inkább elmegyek egy moziba!” szipogta tovább. Állj! -mondtam. Készíts inkább egy kis sós sütit a sörük… Tovább »

Pasta e basta! – penne édeskömény szószban

Ha Móriczra igaz volt, hogy nem élhet muzsikaszó nélkül, rám az igaz, hogy nem élhetek pasta nélkül. Tészta minden mennyiségben (no ez egy ideje túlzás!), formában, ízben…. Mindig különös érzések töltenek el tészta főzés közben ugyanis az  olasz temperamentum és életfelfogás is igazán közel áll a szívemhez. Így aztán semeddig se tart  felvenni a Dolce vita!életérzést… Tovább »

Rántott sajt medvehagymás bundában- avagy városi lány esete a tehén tejjel

Sokan most felszisszennek: mi lehet különleges egy szelet rántott sajtban? Nos, elárulom. Nem a medvehagyma, hanem a tény, hogy a sajt nem a helyi hiper akciós pultjáról származik és nem is a rántott gumicsizma talpához hasonlítható. Igaz árban kissé drágábban jön ki, de a tudat, hogy egészséges magam készítette ételt fogyasztok ipari hulladék helyett megfizethetetlen…. Tovább »

Rakott cukkini

Imádom a cukkinit, imádom a cukkinit, imádom a cukkinit, imádom a cukkinit, imádom a cukkinit és imádom a cukkinit! Roppant egyszerű és egészséges, nem utolsósorban rendkívül finom. Hozzávalók 4 zsenge cukkini, 1 hatalmas fej hagyma, 3 dl alaplé, 2 kanál tejföl, 50 g Basmati rizs, olívaolaj, reszelt parmezán, só, bors. Ragozható egy kis majorannával, petrezselyemzölddel,… Tovább »

Pisztáciás cukkinileves

Bár a cukkini szezonnak sajnos már vége a frissen zöld fényes cukkini mindig el tud csábítani. Sok esetben mikor a kosaramba kerül fogalmam sincs mi fog belőle készülni. A minap rám tört a leves ehetnék. Nem sokat gondolkoztam miután felmértem a lehetőségeimet: két cukkini, friss bazsalikom, miegymás és rögtön hozzáláttam könnyen emészthető (és zsírégető) ám… Tovább »

Cukkini tekercsek vinaigrette mártásban

Imádom a cukkinit! Nemcsak azért mert egészséges, hanem azért is mert észbontóan ízletes és végeláthatatlan elkészítési módja létezik. Már említettem: nálam nem a súlyos panírmorzsába megforgatott és forró olajban kisütött verzió a nyerő. Nem is emlékszem mikor került a tányéromba rántott cukkini vagy padlizsán. Egyáltalán bármi ami rántott! ez alól hébe-hóba kivétel egy omlós  borjú… Tovább »

Szellő pie

Őszintén szólva nem ismerem a  magyar megfelelőjét, annak ellenére, hogy az olasz gasztronómiában igen előkelő helyet foglal-gondolom én, mivel lépten-nyomon találkoztam vele Olaszországban. Alapja a vajas hajtogatott tészta, vékonyra nyújtva. Amilyen egyszerű és gyors az elkészítése, annyira gazdag az íze. Általában hagyma az alapja, erre kerülhet feta, paradicsom, olajbogyó. Méretétől függően lehet önálló fogás, kísérője… Tovább »

Szezámmagos batyuban sült camembert, saláta ágyon

Sok háztartásban már hagyomány, hogy camembert sajtot csakis rántva lehet elkészíteni. A házi tündérek fantáziája pedig a kész majonézen túl legfeljebb az áfonyalekvárig terjed. Meg kell hagyni mai merényletem e penészes sajt ellen nem kifejezetten kifinomult gourmet cselekedet volt de összességében mégis közlésre alkalmasnak találtatott. Hozzávalók: camembert sajt, vajas tészta, 1 tojás sárgája, szezámmag, körte,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!