Culinartz

Citromos csirkés cézár saláta

Van egy régi kiadású receptfüzetem. Ebben Julius Cézárhoz kötik a saláta eredetét. Ez hatalmas tévedés. A római uralkodónak semmi köze nincs a salátához. Sőt! megkockáztatom, hogy feleségei közül egyik sem tudott igazán főzni ugyanis a három császárné Cornelia, Pompeia és Calpurina után morzsányi  sem maradt a gasztronómia történelmében. A méltán híres és közkedvelt  Cézár salátát egy… Tovább »

Tarjás tortilla

Néha alaposan meg kell erőltetnem magam, hogy kitaláljam mi legyen vacsorára. Addig még rendben, hogy készítek egy gyors krémlevest, amit újabban imádok viszont egy  ilyen levessel nem jutok messzire. Nehéz cupákokkal sem terhelném minden esetben a szervezetem így adódott most, hogy nekiálltam tortilla készítésnek. 15 dkg liszt, 2 ek olaj, 1 kk sütőpor, só, langyos… Tovább »

Mangó saláta

Állok a konyhában, kezemben a félig érett mangó ami szinte könyörgött, hogy haza hozzam. Korog a gyomrom, kopog a szemem az éhségtől. Nincs mese! Itt nagyon gyorsan   valami ehetőt kell a tányéromra varázsolnom. Főzni se kell, hacsak az ember lánya annyira nem éhes, hogy a salátához illő sült halat, párolt rizst elkészítse. Hozzávalók: 1… Tovább »

Színes saláta spenóttal

Az egy hónappal ezelőtti súlyos mínuszok után teljesen elkápráztat a természet ébredése. Tagadhatatlanul tavaszodik. A langyos szellőtől gondolatban már valahol a déli mediterrán kertemben ültem, ahol a könnyű vitaminsalátám bíborvörös, narancssárga gyümölcsei a nap színeit tükrözték és már érezni véltem a szellőt kísérő narancsvirág illatát keveredni a tenger sósjával. Annyira elvarázsolt az első igazi tavaszi… Tovább »

Szellő pie

Őszintén szólva nem ismerem a  magyar megfelelőjét, annak ellenére, hogy az olasz gasztronómiában igen előkelő helyet foglal-gondolom én, mivel lépten-nyomon találkoztam vele Olaszországban. Alapja a vajas hajtogatott tészta, vékonyra nyújtva. Amilyen egyszerű és gyors az elkészítése, annyira gazdag az íze. Általában hagyma az alapja, erre kerülhet feta, paradicsom, olajbogyó. Méretétől függően lehet önálló fogás, kísérője… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!