Culinartz

Parmezános pisztácia fagylalt

A pikáns fagylaltok egyre nagyobb teret szorítanak a hétköznapi étrendekben is. Mértékkel még a zsírpárnákat sem növeszti, ráadásul ez a fagylalt sós, így aztán ki is került a rettegett édességek köréből 🙂 A pisztácia és a parmezán együtt igen markáns íz, ezért kevés mennyiségben is kiváló kiegészítője a nyári étkezésnek. Fel lehet használni akár előételként,… Tovább »

Prosciutto e melone, avagy sárgadinnye sonkával

A világ egyik leghíresebb és talán legkönnyebb dinnyeétele a sárgadinnye levegőn szárított sonkával. A prosciutto e melone a sós és az édes ízek tökéletes házassága. Elkészítése igazán nem igényel tudást. Gyerekjáték a dinnyét megszabadítani a magjától, szeletekre vágni és egy jobb fajta levegőn érlelt sonka hajszálvékony szeleteivel tálalni. Némi kreativítással lehet kombinálni bazsalikommal, rucolával, balzsamecettel…. Tovább »

Minek nevezzelek?

Gyors reggelimnek még nevet sem tudtam találni- esetleg segítségetekkel neve is lesz az én talán talján tekercsemnek. Joggal követelhetne magának spanyolos nevet is, elvégre  a serrano sonka nem más, mint fehér sertésből készített, levegőn szárított és érlelt sonka (jamón Serrano), ám a töltelékként felhasznált mascarponés  tormás ricottakrém miatt kizárólag olaszos nevet szeretnék neki adni. Elkészítése gyors és egyszerű…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!