A konyha az a hely ahol soha nem kapaszkodtam tervekbe. Minden inspirálni tud egy hirtelen jött zápor, egy formás felhő, egy mosoly, egy jókedvű vagy kedves üzenet. Így volt ez a wontonnal is mikor tányérra komponáltam a csakra zöldjéhez színben illő összes illatos fűszert. Az arisztokratikus spárgához az erdő illatú bazsalikomot, a gyógyító zsályát, a… Tovább »
Wonton raviolli illatos zöldfűszerekkel
A konyha az a hely ahol soha nem kapaszkodtam tervekbe. Minden inspirálni tud egy hirtelen jött zápor, egy formás felhő, egy mosoly, egy jókedvű vagy kedves üzenet. Így volt ez a wontonnal is mikor tányérra komponáltam a csakra zöldjéhez színben illő összes illatos fűszert. Az arisztokratikus spárgához az erdő illatú bazsalikomot, a gyógyító zsályát, a… Tovább »

Bevallom a blog első posztja óta egy kezemen tudnám megszámolni hányszor vásároltam bolti kenyeret, péksüteményt. Valójában egy sikeres kenyér sütés volt a blog indítója is, akkor meg miért is vásárolnék ilyen felfújt izéket? 🙂 Akik kicsit is odafigyelnek az étkezésre azok tudják élelmi rostokra szükség van. Akik pedig nagyon, azok maguk sütik a mindennapi betevőt…
Az év ezen időszakát imádom a legjobban! Ilyenkor tobzódni lehet a legfinomabb friss alapanyagok között és tényleg csak a fantázia szabhat határt annak ami a tányérba kerül. Egészen pici koromtól rajongok a zöldborsóért, bár a Nagyi biztosan kisebb szívrohamot kapott minden esetben amikor focizni kezdtem a tányéron lévő borsószemekkel, majd meccs végén egyenként próbáltam a…
Van a hétköznapoknak is bája. Például amikor kalóriák ellen esküdözve farkas éhesen téped fel a hűtőszekrény ajtaját, közben dünnyögsz, hogy nincs is benne semmi. De mégis. Akad némi “maradék” Néhány szál spárga, egy kevés paradicsom ragu, egy pöttöm félig sem érett sajt (ez a sajt sem érte be 🙂 ) , mert hát sajt többnyire…
Sajnos hatalmas tészta fan vagyok aminek mindig érzem a hátrányát, főleg így fürdőruha szezonban. Persze nem csak hiúsági okokból, de igyekszem minél kevesebb lisztet, tésztát fogyasztani. Hátha ránevelődök az egészséges életmódra. Mindig elgyengülök és amit sikerül megállnom a desszertek, sütikék esetén azt soha sem tudom elérni egy jó kis tésztánál. Védekezésképpen, mivel más nem marad,…
Gyors reggelimnek még nevet sem tudtam találni- esetleg segítségetekkel neve is lesz az én talán talján tekercsemnek. Joggal követelhetne magának spanyolos nevet is, elvégre a serrano sonka nem más, mint fehér sertésből készített, levegőn szárított és érlelt sonka (jamón Serrano), ám a töltelékként felhasznált mascarponés tormás ricottakrém miatt kizárólag olaszos nevet szeretnék neki adni. Elkészítése gyors és egyszerű….