Culinartz

Spaghetti alla genovese

Van egy álmom. Visszatérő. Akár egy igazi olasz Mamma minden nap kora hajnalban kelek, bemegyek a kis boltocskámba, felkötöm a köténykémet és délig sürgök-forgok a konyhán. A déli harangszó kondulására minden tálalva a hatalmas ragyogó üvegpultban, kitárom a zöld spalettát ömlik be a ragyogó napfény és a kis térre árad ki az ellenállhatatlan pestó illat…. Tovább »

Szárított paradicsomos, medvehagymás rozskenyér

A nagy fogyókúrák és diéták alatt sem vagyok képes lemondani a kenyérről. Egyszerűen nincs erőm. Így aztán megegyeztem magammal, hogy minimálisra csökkentem a kenyér bevitelét, ezért kénytelen vagyok beérni heti egy kenyérkével, amit természetesen magam sütök és természetesen még soha nem sikerült  két egyformát alkotnom. Nem mintha törekedtem volna erre 🙂 Hozzávalók: 280 ml langyos… Tovább »

Medvehagymás pesto szárított paradicsommal

A tavasz érkezésével visszatértek a friss üde zöldek mint a medvehagyma. Ez az aromás növény gyakorlatilag a snidling testvére    és a nap első sugaraival érkezik. Az idei első adagból kiváló tavaszi spaghetti pesto készült. Én a pestók lazább mondjuk úgy könnyebb verzióját kedvelem így a parmezánt mandulával helyettesítem, kevés olajat használok és a legvégén… Tovább »

Sütötök leves

Ilyen hűvös őszi napokon jól esik este egy forró sütőtök leves. Nem csak zamatos, de vitamindús immunerősítő. Gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C- és E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban és karotinban. Ásványi anyagok bő forrása is: magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma Egyszerűen elkészíthető, némi fantáziával pedig tányérunkra varázsolhatunk egy keveset az évszak csodálatos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!