Culinartz

Nyárbúcsúztató joghurttorta

Majdnem úgy vagyok mint Agatha Christie aki legjobb regényeit mosogatás közben találta ki, annyira utált ugyanis mosogatni, hogy gyilkos gondolatai támadtak tőle. Nos a mosogatás nekem is ihletet szokott adni, igaz kicsit másképp. Minden tányérba, pohárba, kanálba vagy tálkába egy- egy újabb álmot látok. Így született az egyszerű joghurttorta ötlete is, amit színes apró ribizliszemekkel szórtam tele. Akár egy… Tovább »

Erdei gyümölcsös pitty-putty

Egyszerűen nem bírok ellenállni a piacokon megjelent gyümölcsöknek, zöldségeknek. Temérdek szín, hatalmas illatkavalkád és idén valahogy az ízek is hasonlóak a régi igazi gyümölcs ízekre. Vagy csak az teszi, hogy lecseréltem a beszerzési forrást és vállalva olykor a cipelést váltottam hiperről a termelőire. Mit mondjak életemben ritkán hozok jó döntést, ez most annak tűnik. Nagyon…. Tovább »

Szederkrémmel bágyasztott körte málnaágyon

Vilmoskörte, császárkörte, téli körte… ezektől a nevektől rögtön elábrándozok! Visszanyúltam egy klasszikus recepthez, a boros körtéhez és elkészítettem életem legszebb rózsaszínű körtéjét, amit szederkrémmel és málnapéppel bolondítottam. A kettévágott körte fokozatosan halványul a külső élénkpirosból a belső áttetsző gyöngyházrózsaszínbe. Hozzávalók: 4 körte, 7,5 dl vörösbor, 2 dl szederkrém, 25 dkg cukor, 20 dkg málnabefőtt, 1/2… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!