Culinartz

Részeges gyümölcsleves

Naná, hogy a várva várt nyári melegben jéghideg gyümölcslevesre vagyok a legjobban vevő. Nincs bevált receptem, nem követek semmi leírást, csak azt teszek bele, amit éppen jónak tartok. Konkrét mennyiséget nem tudok megadni annak ellenére, hogy a kezeimet már többszörösen hitelesítettem 20 dekára 🙂 Most már kezdem érteni miért mondta régen Édesanyám is és a… Tovább »

Pulykamell tekercs gorgonzola ágyon pihenö asszúban érlelt aszalt szilvával bélelve

Karácsony meg vendégek meg töltött káposzta meg halászlé meg bejgli meg minden… Gondoltam ha utolsó nap érkeznek a vendégek már a hagyományos karácsonyi ételeket alaposan unhatják én is unnám… Márpedig annál az asztalnál amelyiknél én tálalok senki nem fogja visszatolni a tányért  “jajj ezt ettünk otthon, nagyi is ezt készített” stb indokokkal így már jó előre… Tovább »

Rebarbara chutney

Amikor  a piaci asztalokon megjelenik a medvehagyma már tudom, hogy kevés időt kell várnom és érkezik a rebarbara is. Eddig nem túlzottan variáltam vele egyszerűen egy kis cukor és citromlé és már fogyasztottam is. Megfogadtam magamban, hogy idén egészen másképp lesz: kísérletezni fogok. Rebarbarával. Az első adag vásárlásának pillanatában már eldöntöttem: chutney-val kezdek. Az édes-savanyú… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!