Culinartz

Tárkonyos raguleves

Néha azért leves is kell, ezt már szüleim is, nagyim is hajtogatta… igaz ők naponta tették. Meg is fogadtam: ha egyszer végre felnőtt leszek, nem lesz mindennapos a leves. Ez van, nem vagyok egy nagy leveses, általában a krémleveseket részesítem előnyben. Nyilván kedvelem bennük, hogy pikk-pakk készen van, csak egy kis pirítás, párolás, főzés, turmixolás…. Tovább »

Székelykáposzta

Minap egy rövid ám tartalmas erdélyi hétvégében volt részem és be kell vallanom fergeteges ízekhez volt szerencsém. Igaz Székelyföld sajnálatosan kimaradt, de ott volt például Torockó.  Az egykori bányászváros, a Székelykő hármas csúcsa alatt fekszik, lakói betelepült székelyek. A Székelykő miatt a nap látszólag kétszer kel fel és nyugszik le, hiszen a faluból nézve visszabújik a Székelykő sziklái mögé,… Tovább »

Statisztikák és a paprikás krumpli

Minden blogger nap mint nap a statisztikáit böngészi. Jómagam meglesem  a keresőszavakat is, amelyek az oldalra vezetik az olvasókat. Az elmúlt napokban rengetegen kerestek a “paprikás krumplira”. Nosza! Adott. Mindenképpen paprikás krumplit kell főznöm, annak ellenére, hogy az első ilyen kísérletem kolosszális kudarcba fulladt. Annyira mély nyomokat hagyott bennem, hogy minden egyes alkalommal eszembe jut… Tovább »

Feta kockák fűszeres olívaolajban

Már annyira belejövök a túró és sajt készítésébe, hogy lassan vezetékes víz helyett tejcsapot fogok igényelni a vízművektől. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia! Leírhatatlanul finom! A sajt készítésről már egész bőven beszámoltam itt. Nos ez alapján készült egy kisebb adag annyi különbséggel, hogy csak egy éjszakára hagytam sófürdőben majd fél napig hűtőben szikkadni. Egyszerűen nem… Tovább »

Májpástétom 2.0

Májpástétom kell és kész! Ez a változat kicsit eltér a szokásos boltitól, de javaslom próbáljátok ki! A bolti kicsit lágyabb a hozzáadott ismeretlen adalékoktól, ez pedig kicsit darabosabb a hozzáadott májtól 😉 Hozzávalók: bő 1/2 kg sertés máj, kevés olívaolaj, 2 fej hagyma, fokhagyma, tárkony, koriander, kakukkfű, majoránna, házi mustár (ez is megér ám egy… Tovább »

Bárányhússal rakott cukkinis padlizsán

Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön  a padlizsán és a cukkini szezonja! Jöhet kamionnyi mennyiségben mindkettő, nem unnám el soha és nem is készítenék kétszer egyforma ételt belőlük. Ez az egy kivétel, mert ezt az ízletes rakottságot nagyon sokszor elkészítem. Aki nem érti miért,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!