Culinartz

Göngyölt palacsinta

Ezt a palacsintát kizárólag csak az próbálja ki, aki már végképp nem tudja miképpen felhasználni a sok kisütött palacsintát és rengeteg idővel rendelkezik. Az is nekiállhat elkészítésének, aki már nagyon unja a sima túrós, lekváros, fahéjas verziót és imád a konyhában alkotva időzni. Hozzávalók: 12 db kész palacsinta, a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 15… Tovább »

Bazsalikom levegő & mousse- két recept egy posztban

Mivel már két verzióban is elkészítettem, mindkettőt itt és most posztolni fogom. Készítsétek elő a kiskanalakat mert ez a mousse hatalmas diadalt arat az ízlelőbimbók felett! Hozzávalók: 350 ml félzsíros tej, 150 ml tejszín, 3 evőkanál fruktóz ( vagy cukor), 2 g zselatin, 2 ág bazsalikom. Megmosom a bazsalikomot. Egy pohárnyi tejet felmelegítek. Feloldom benne… Tovább »

Parmezános pisztácia fagylalt

A pikáns fagylaltok egyre nagyobb teret szorítanak a hétköznapi étrendekben is. Mértékkel még a zsírpárnákat sem növeszti, ráadásul ez a fagylalt sós, így aztán ki is került a rettegett édességek köréből 🙂 A pisztácia és a parmezán együtt igen markáns íz, ezért kevés mennyiségben is kiváló kiegészítője a nyári étkezésnek. Fel lehet használni akár előételként,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!