Culinartz

Tökfözelék

  Őrzök egy szakácskönyvet. Jobban vigyázok rá, mint a szemeim fényére. Érthető, hiszen családi ereklye. Úgy szállt generációról generációra. Még édesanyámtól kaptam, ő pedig a nagyitól, nagyi pedig a déditől, akit sajnos nem ismertem ám főző tudománya túlélt sok sok évtizedet a családi legendárium állandó szereplőjeként. Ha valami igazán eredetit szeretnék vagy csak gyerekkort idézős… Tovább »

Medvehagymás frittata

A frittatát az omlett ősének tekintik. Elkészítését a serpenyőben kezdik, mikor a tojás összeáll, sütőben sütik tovább, recepttől és mennyiségtől függően. A húsnélküli frittata fontos eledele a “hálaadásnak”, ilyenkor zöldségekkel készítik. Számtalan variációja létezik, az eredeti olasz frittata hozzávalói: sonka, édes pepperoni, fontina sajt, hagyma, fokhagyma. Fontos, hogy a hozzáadott alapanyagok ne tartalmazzanak folyadékot, ezért… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!