... Tovább »                
            Kyoto matcha torta -villantós :)
                ... Tovább »                
            
                ... Tovább »                
            
                Nem  több mint egy hónapja még dideregtem a hóesésben, vacogtak a fogaim és vágytam a melegre. Meg is fogadtam magamnak az első adandó alkalommal Gombóc Artúrrá válok és tele eszem magam finom fagyival. Persze nem olyan multi dobozosról ábrándoztam! És még csak nem is főzöttnek és olasznak csúfolt fagyasztott cukros színezett vízről. Szájam íze szerint… Tovább »
                
            
                Mennyei kalória bomba vagy édes kísértés, tök mindegy minek nevezem. A tényen nem változtat:ez a  fergeteges rém egyszerű desszert szerintem bármikor megállja a helyét akár a hűsítőként a nyári kánikulában, akár C vitamin forrásaként a zimankós hólapátolás előtt. 10 dkg cukor, 3 tojás, 3 dl tejszín, 2 citrom héja és leve. Ezúttal csavartam bele egy… Tovább »
                
            
                …bizony ám, ez a sütiféleség roppant ronda ahogyan ezt a poszt címében is jeleztem. Kíváncsi vagyok ezek után hányan fognak rákattintani. Még inkább az érdekel hányan fogják elkészíteni a kép láttán. Nos el kell árulnom, érdemes elkészíteni, mert  pompás, isteni, mennyei, szuper,  ínycsiklandó, pikáns, remek, príma, fenséges! 60 dkg rebarbara, 4 ek olaj, 10 dkg cukor,… Tovább »
                
            
                Ezt a palacsintát kizárólag csak az próbálja ki, aki már végképp nem tudja miképpen felhasználni a sok kisütött palacsintát és rengeteg idővel rendelkezik. Az is nekiállhat elkészítésének, aki már nagyon unja a sima túrós, lekváros, fahéjas verziót és imád a konyhában alkotva időzni. Hozzávalók: 12 db kész palacsinta, a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 15… Tovább »
                
            
                Felesleges regélni ehhez a gyors és annál finomabb leveshez. Hozzávalók: 2 adaghoz elegendő fél édeskömény gumó, egy szál póréhagyma, olívaolaj, lágy sajt darabok (camambert vagy gruyere), fél liter alaplé, fél deci tejszín (elhagyható). Kettévágok egy édeskömény gumót majd felét vékony szeletekre vágom. Vékony karikákra vágom a póréhagymát és kevés olívaolajon az egészet  megfonnyasztom. Felengedem az… Tovább »
                
            
                Ilyen hűvös őszi napokon jól esik este egy forró sütőtök leves. Nem csak zamatos, de vitamindús immunerősítő. Gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C- és E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban és karotinban. Ásványi anyagok bő forrása is: magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma Egyszerűen elkészíthető, némi fantáziával pedig tányérunkra varázsolhatunk egy keveset az évszak csodálatos… Tovább »
                
            
                Nemrég egy kirándulásom során kecses hattyúkat volt lehetőségem fotózni. Mondanom sem kell, hogy a pillanat megihletett és idehaza a konyhában Csajkovszkij Hattyúk tavának hallgatása közben adóztam minden idők egyik legnagyobb balerinájának, Anna Pavlova emlékének és tányérra komponáltam Odett alakját. Pavlova  tortácskák ( az eredeti recept) Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, friss ribizli és egres,… Tovább »
                
            
                A pikáns fagylaltok egyre nagyobb teret szorítanak a hétköznapi étrendekben is. Mértékkel még a zsírpárnákat sem növeszti, ráadásul ez a fagylalt sós, így aztán ki is került a rettegett édességek köréből 🙂 A pisztácia és a parmezán együtt igen markáns íz, ezért kevés mennyiségben is kiváló kiegészítője a nyári étkezésnek. Fel lehet használni akár előételként,… Tovább »
                
            
                Egy ideje hanyagolom a virtuális konyhámat, pedig becsszóra isteni finomságok hagyják el a tűzhelyem, szorgalmasan fotózok is, de valahogy mindig közbejön valami…. Ugyebár a posztot meg kell írni azaz a finomságot tálalni is kellene. Megígérem, hogy hetente legalább két posztot fogok írni, de jól esne már némi visszajelzés is. Van-e valaki aki elolvasta, netán kipróbálta… Tovább »
                
            
                Ha egyszerű és mutatós levesre vágytok, melegen ajánlom kipróbálni, főleg ilyenkor a medvehagyma szezonban. A remek vendégváró, kiadós leves nem fog csalódást okozni senkinek! Hozzávalók ( kb. 5 liter): 4 közepes fej vöröshagyma, 4 közepes burgonya, 1 fej fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 1 kisebb csokor medvehagyma, 1 csomag újhagyma, 1 kis csokor metélőhagyma, 1 csokor… Tovább »