Culinartz

Menta pestós papfojtogató, cukorborsóval

Nem másról van szó, mint a “strozzapreti” tésztáról. A tréfás taljánok mindennek vicces nevet tudnak adni. Így nem csoda, ha a tésztáikat is mókásabbnál mókásabb nevekkel illetik. Számos legenda létezik a nevének eredetéről, az egyik szerint  ezt a tésztát a papok annyira szeretik, hogy a lakmározásba szinte belefulladnak. Mint minden tészta étel, ez is a “húsz percesek”… Tovább »

Óriás tortellini sonkakrémmel paradicsomágyon

Úgy tűnik a sportolásom kimerül a reggelenkénti futásban és a konyhában történő gyúrásban. Gyúrok ám egyre gyakrabban és közben a gondolatbéli pici farmomon már nem csak tehén van a friss tej és túró készítéséhez, hanem egy malom is hozzátartozik, ahol nap mint nap őrölhetem a búzát egyéb szemes terménnyel és minőségi lisztet állítok elő. Pár… Tovább »

Spenótos túrós szarvacskák római módra

Csupán attól római, hogy először spenótot túróval ötvözve Rómában ettem sok sok évvel ezelőtt. A spenótot már egészen pici korom óta kedvelem, Rómát pedig egyenesen imádom! Vannak soha nem múló igaz szerelmek. Róma bizony egyike szerelmeimnek 🙂 Így érthető, hogy ha alkalom adódik megpróbálok egy ízt, egy illatot visszacsempészni a hétköznapokba azokból a vakációkból amelyeket… Tovább »

Öt sajtos tortellini, csalános paradicsom szószban

Előfordul, hogy magam sem tudom néhány napig de akár hetekig mit főznék, mit ennék. Egyszerűen nincs ihlet. Éppen jókor jött egy hirtelen utazás, ami kiszakított a hétköznapokból és távol kerültem a tűzhelytől 🙂 A reptéri és gyors éttermi választék szárnyakat tud adni a beporosodott fantáziának is! Így történt velem is. Elég volt egy rövid de… Tovább »

Zsályás paradicsomos tészta korongok olívabogyóval

Van ennek a tésztának rendes neve is, igazi olaszos: corsetti. Először Genovában találkoztam vele akkor még elképzelésem se volt arról, hogyan készülnek ezek a 4-6 cm átmérőjű korongocskák. Mint mindennek Itáliában, ennek is története van. Minden nemesi család rendelkezett saját címerével ellátott korong nyomó szerkezettel, amit állítólag csak ünnepek alkalmával használtak. A szerkentyű két darabból áll:… Tovább »

Cukkinis tészta spárgával sáfrányos mascarpone szószban

Sajnos hatalmas tészta fan vagyok aminek mindig érzem a hátrányát, főleg így fürdőruha szezonban. Persze nem csak hiúsági okokból, de igyekszem minél kevesebb lisztet, tésztát fogyasztani. Hátha ránevelődök az egészséges életmódra. Mindig elgyengülök és amit sikerül megállnom a desszertek, sütikék esetén azt soha sem tudom elérni egy jó kis tésztánál. Védekezésképpen, mivel más nem marad,… Tovább »

Egyszerű paradicsommártás tésztára

Hozzávalók: 4 adag tésztára elegendő kb. 40 dkg hámozott natúr paradicsom (konzerv) szárított oregánó és friss bazsalikom só reszelt Parmigiano Reggiano extra szűz olívaolaj fél fejhagyma, finomra vágva. Kevés olívaolajat serpenyőben hevítek és rádobom a finomra vágott hagymát. Amikor arany színűre pirult felöntöm a paradicsommal, ha túl sűrű öntök hozzá kevés vizet. Nagyon lassú tűznél… Tovább »

Cukkinis tészta olasz módra

Finomra vágott vöröshagymából, olíva olajból, sürített paradicsomból, friss, leforrázott, meghámozott és felkockázott paradicsomból paradicsomszószt készítünk, sózzuk, borsozzuk, kis bazsalikomot szórunk bele. A cukkinit megmossuk, héjastul felkarikázzuk és félbe-negyedbe várjuk a karikákat, majd a paradicsomszószhoz adjuk. Fontos, hogy ekkor már ne sokáig főzzük, hogy a cukkini ropogós maradjon. A tésztát kifőzzük és összeforgatjuk a zöldséges szósszal…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!