... Tovább »
Rántott tojás
... Tovább »
... Tovább »
Pite is és rétes is, ugyanis kör alakú pite formában került a sütőbe, ráadásul a tészta majdnem tökéletesen megegyezik a rétes tésztáéval. Na nem arra a celofánba csomagolt bolti, törékeny papírlapokra gondolok. Annál létezik egy egyszerűbb, egészségesebb és finomabb változat. Persze, hogy kézzel gyúrva. Nem kell megijedni, könnyebb, mint az ……. 🙂 A tésztához: 2… Tovább »
Úgy terveztem, hogy rittyentek egy remek főzeléket. Igazi tavaszi-nyárit, zöldborsóból és koronázom tükörtojással. Ám kaptam egy kis gasztro ajándékot, illetve sok kicsit 🙂 Pöttöm fürjtojásokat. Nem szívesen mondtam volna le a főzelékemről, de motoszkált bennem a huncut énem, mi történne, ha a fürjtojásokból sütnék tükörtojást? Mégis hogyan készítsem? Minden tíz szem borsóhoz egy tojás? Ennek… Tovább »
Bevallom a blog első posztja óta egy kezemen tudnám megszámolni hányszor vásároltam bolti kenyeret, péksüteményt. Valójában egy sikeres kenyér sütés volt a blog indítója is, akkor meg miért is vásárolnék ilyen felfújt izéket? 🙂 Akik kicsit is odafigyelnek az étkezésre azok tudják élelmi rostokra szükség van. Akik pedig nagyon, azok maguk sütik a mindennapi betevőt… Tovább »
Ezt a palacsintát kizárólag csak az próbálja ki, aki már végképp nem tudja miképpen felhasználni a sok kisütött palacsintát és rengeteg idővel rendelkezik. Az is nekiállhat elkészítésének, aki már nagyon unja a sima túrós, lekváros, fahéjas verziót és imád a konyhában alkotva időzni. Hozzávalók: 12 db kész palacsinta, a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 15… Tovább »
Ennél nagyképűbb név nem adható egy süteménynek de mivel fordított almás egyértelműen jogos a tarte tatin név. Paleo vagy nem paleo ezt már döntse el mindenki saját maga. Szerintem nagyon is paleo- az ehetőek közül. Paleoságáról lehet vitatkozni a bejegyzés alján. Magam nem vagyok nagy szakértő, sőt a gasztronómiához sem értek csak kiléptem a zsíros… Tovább »
Egy ideje hanyagolom a virtuális konyhámat, pedig becsszóra isteni finomságok hagyják el a tűzhelyem, szorgalmasan fotózok is, de valahogy mindig közbejön valami…. Ugyebár a posztot meg kell írni azaz a finomságot tálalni is kellene. Megígérem, hogy hetente legalább két posztot fogok írni, de jól esne már némi visszajelzés is. Van-e valaki aki elolvasta, netán kipróbálta… Tovább »