Culinartz

Molekuláris körte

Körte bűvöletben élek néhány napja. Elővettem a varázs dobozom aminek segítségével játszi könnyedséggel varázsoltam egy langyos és dermedt desszertet. Az agar-agarnak köszönhetően vegetáriánus édesség. Hozzávalók: 2 körte, 1 ek agar-agar por, 5 dl körtelé, 1 kiskanál őrölt fahéj, 2 dl víz, 2 tojásfehérje, 2 ek porcukor, 1 ek őrölt mandula. A meghámozott és kettévágott körtét… Tovább »

Hattyúk tava, avagy Pavlova tortácskák

Nemrég egy kirándulásom során kecses hattyúkat volt lehetőségem fotózni. Mondanom sem kell, hogy a pillanat megihletett és idehaza a konyhában Csajkovszkij Hattyúk tavának hallgatása közben adóztam minden idők egyik legnagyobb balerinájának, Anna Pavlova emlékének és tányérra komponáltam Odett alakját. Pavlova  tortácskák ( az eredeti recept) Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, friss ribizli és egres,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!