Culinartz

Csokoládé mousse, tonkababbal

Ez a bejegyzés egy régi elmaradásom (több is van ilyen 🙂 ) , annyira régi, hogy ezzel nyammogtam át magam az idei évbe. Természetesen nincs szükség különleges alkalmakra, egy légies csokoládékrém az én bármely napján jól jön. Minden érzékszervet gyönyörködtet…. Elkészítése annyira egyszerű, hogy még a kezdő házi tündérek is el tudják készíteni, csak néhány… Tovább »

Napfény ízű csokicseppes briós kardamom maggal és tonkababbal

Csak egy dologban vagyok biztos, hogy tudok főzni és sütni. Fotózással már hadilábon állok és távolról se tudok Mamzi fotóihoz hasonló képeket készíteni. De akkor is megosztom ezt a brióst, mert nagyon sajnálnám, ha sütni szeretők kihagynák. Amíg a hőmérő nem kúszik negyven fok fölé képes vagyok bemelegíteni a sütőt. Akkor is ha hét ágra… Tovább »

Birsalmás vörös áfonya chutney

Rém egyszerű, roppant gyors és mennyeien finom! Valójában darabos fűszeres lekvár, amit főnként húsokhoz használok, de hozzáilló zölségekkel, sajtokkal mártogatósként is megállja helyét és nem utolsó sorban kiválló Karácsonyi ajándék! Egy birsalmát négybe vágva megfőztem, majd megpucoltam kicsumáztam és kockákra vágtam. Kevés olívaolajon egy kis fej hagymát üvegesre pároltam rádobtam a birs kockákat, csurgattam rá… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!