Culinartz

Túrófelfújt

Van az a finomság, ami miatt érdemes beizzítani a sütőt nyáron is! Rém egyszerű, elronthatatatlan és az utolsó morzsáig fogy el egy szempillantás alatt. 10 dkg cukrot ( kevesebbel is beéri, sőt!) 10 dkg vajjal és 6 tojássárgájával habosra kavarunk. Hozzáadunk 10 dkg darált dió vagy mandulalisztet ( én az utóbbival készítettem), 50 dkg áttört… Tovább »

Túrótorta – az igazi és ellenállhatatlan

Akik követik a blogot, jól tudják, ritkán veszek át máshonnan. Ha mégis, akkor csak abban az esetben születik beszámoló, ha a végeredmény pazar. Tegnap délután olvastam Chili & Vanilia bejegyzését és azt hiszem ezzel a recepttel a magyar gasztronómia apátnője kiengedte a szellemet  a palackból. Ha eddig nem söpört végig ez a remek süti a… Tovább »

Túrógombóc házi túróból

Ha régóta dédelgetett álmom már teljesült volna akkor minden bizonnyal úgy kezdeném: a napnál is korábban Riska bőgésére ébredtem… ám városi lány lévén egyelőre be kell érnem a piacon beszerzett friss tejjel. Mert bizony a túróm tejből készül egy ideje. Mégpedig a konyhámban. 4 liter rendes tejet két nap alatt megaltatok, nagy felületű edényben,  majd… Tovább »

Pöttyös túrós desszert

Az egész egy hirtelen ötlettel kezdődött. Gyorsan papírt és ceruzát fogtam, nehogy elfeledjem amit hirtelen kigondoltam.   Ez a rajz volt a pöttyös piskóta elindítója is.  Erről bőven beszámoltam egy előző posztban: Pöttyös túró-tekercs. Mindent az ott leírtak alapján készítettem. A kihűlt piskóta tésztát mini tortagyűrűk méretére vágtam és belülről kibéleltem őket. Egy zsírpapírral bélelt… Tovább »

Rebarbarás túrós pie

Landolt ma a táskában néhány finomság. Ezért is szeretem a hatalmas táskákat, mert minden női dolog mellett akár egy spontán piacozás is elrejthető benne. A kedvenc annyira fifikás, hogy ha a mérete nem volna elegendő, akkor a közepén keresztül húzódó zipzárral “bővíthetem”. Zseniális találmány! Bár ez sem segített ma rajtam, így a friss rebarbara szárakat… Tovább »

Spenótos túrós szarvacskák római módra

Csupán attól római, hogy először spenótot túróval ötvözve Rómában ettem sok sok évvel ezelőtt. A spenótot már egészen pici korom óta kedvelem, Rómát pedig egyenesen imádom! Vannak soha nem múló igaz szerelmek. Róma bizony egyike szerelmeimnek 🙂 Így érthető, hogy ha alkalom adódik megpróbálok egy ízt, egy illatot visszacsempészni a hétköznapokba azokból a vakációkból amelyeket… Tovább »

Céklaleves tormás tejszínes túrógombóccal

Átfagytam ma délután. Hazafelé csak azon törtem a fejem forralt boron kívül mivel tudok gyorsan felmelegedni. Adott volt négy pöttöm céklagumó rögvest megtisztítottam, lereszeltem és alig két tányérnyi vízzel kb 10 perc alatt megfőztem. Adtam hozzá egy kevés szárított zöldségkeveréket, egy csipetnyi sót, római köményt, egy kortynyi gránátalma szirupot és az egészet összeturmixoltam. Kb 5… Tovább »

Göngyölt palacsinta

Ezt a palacsintát kizárólag csak az próbálja ki, aki már végképp nem tudja miképpen felhasználni a sok kisütött palacsintát és rengeteg idővel rendelkezik. Az is nekiállhat elkészítésének, aki már nagyon unja a sima túrós, lekváros, fahéjas verziót és imád a konyhában alkotva időzni. Hozzávalók: 12 db kész palacsinta, a töltelékhez: 15 dkg darált dió, 15… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!