Culinartz

Dinnyehéj lekvár

“néztem, hogy úszik el a dinnyehéj” Egész nap József Attila A Dunánál című verse zakatolt bennem. No nem a teljes vers csak első két sora. Magam előtt látom ahogyan ül a rakparton és töpreng, magam pedig azon töprengtem vajon Eta vagy Jolán ismerte-e ezt a receptet? Mondhatni azt is, hogy agyamra ment a meleg ám… Tovább »

Vaníliás levendulaszirup

Félreértés ne essék, nem a hétvégén követtem el a szirup főzést, de mint oly sok más elkészült finomság ez is eddig csak lapult az ismeretlenben. Egy előző posztomban már meséltem, hogy munkába menet miként kerített hatalmába a belvárosi levendulatenger. Nos, tény a levendula íze és illata összetéveszthetetlen, azokat akik még ma is fanyalognak kipróbálni a konyhában,… Tovább »

Édes álom- öt perc alatt

Hozzávalók: 12 dkg keserű csokoládé, 2/3 bögre cukrozott sűrített tej, 1 evőkanál víz, 1 bögre mogyoró vagy dió, durvára vágva-esetleg pirítva. 1 teáskanál vanília. Mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a csokoládét, keverjük simára majd tegyük bele a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, hagyjuk megszilárdulni (hűtőben kábé fél óra), majd csinos harapnivaló kockákra vágjuk. Vigyázat! Életveszélyesen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!