Culinartz

Tárkonyos raguleves

Néha azért leves is kell, ezt már szüleim is, nagyim is hajtogatta… igaz ők naponta tették. Meg is fogadtam: ha egyszer végre felnőtt leszek, nem lesz mindennapos a leves. Ez van, nem vagyok egy nagy leveses, általában a krémleveseket részesítem előnyben. Nyilván kedvelem bennük, hogy pikk-pakk készen van, csak egy kis pirítás, párolás, főzés, turmixolás…. Tovább »

Zöldborsó tojással kicsit másképp

Úgy terveztem, hogy rittyentek egy remek főzeléket. Igazi tavaszi-nyárit, zöldborsóból és koronázom tükörtojással. Ám kaptam egy kis gasztro ajándékot, illetve sok kicsit 🙂 Pöttöm fürjtojásokat. Nem szívesen mondtam volna le a főzelékemről, de  motoszkált bennem  a huncut énem, mi történne, ha a fürjtojásokból sütnék tükörtojást? Mégis hogyan készítsem? Minden tíz szem borsóhoz egy tojás? Ennek… Tovább »

Angolszalonnás borsósaláta spárgával és mentával, vasalt hússal

Az év ezen időszakát imádom a legjobban! Ilyenkor tobzódni lehet  a legfinomabb friss alapanyagok között és tényleg csak a fantázia szabhat határt annak ami a tányérba kerül. Egészen pici koromtól rajongok a zöldborsóért, bár a Nagyi biztosan kisebb szívrohamot kapott minden esetben amikor focizni kezdtem a tányéron lévő borsószemekkel, majd meccs végén egyenként próbáltam a… Tovább »

Mascarponés zöldborsókrémleves pisztáciával

Nem is tudom mi a gyorsabb: elkészíteni a krémlevest vagy megírni a posztot? De meg kell írnom, akkor is ha nem tudom rövidre fogni. Legalább három nyomós oka van ezt a receptet szem előtt tartani. Rendkívül gyors. Tegyük fel, hogy este nincs sok időd a tűzhely mellett, hidd el: ez egyszer az életben mindenkivel megesik…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!