Culinartz

Wonton raviolli illatos zöldfűszerekkel

A konyha az a hely ahol soha nem kapaszkodtam tervekbe. Minden inspirálni tud egy hirtelen jött zápor, egy formás felhő, egy mosoly, egy jókedvű vagy kedves üzenet. Így volt ez a wontonnal is mikor tányérra komponáltam a csakra zöldjéhez színben illő összes illatos fűszert. Az arisztokratikus spárgához az erdő illatú bazsalikomot, a gyógyító zsályát, a… Tovább »

Citromos csirkés cézár saláta

Van egy régi kiadású receptfüzetem. Ebben Julius Cézárhoz kötik a saláta eredetét. Ez hatalmas tévedés. A római uralkodónak semmi köze nincs a salátához. Sőt! megkockáztatom, hogy feleségei közül egyik sem tudott igazán főzni ugyanis a három császárné Cornelia, Pompeia és Calpurina után morzsányi  sem maradt a gasztronómia történelmében. A méltán híres és közkedvelt  Cézár salátát egy… Tovább »

Zsályás paradicsomos tészta korongok olívabogyóval

Van ennek a tésztának rendes neve is, igazi olaszos: corsetti. Először Genovában találkoztam vele akkor még elképzelésem se volt arról, hogyan készülnek ezek a 4-6 cm átmérőjű korongocskák. Mint mindennek Itáliában, ennek is története van. Minden nemesi család rendelkezett saját címerével ellátott korong nyomó szerkezettel, amit állítólag csak ünnepek alkalmával használtak. A szerkentyű két darabból áll:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!