Culinartz

Gasztrotúrák

<![CDATA[Munkámból adódóan, utazásokat szervezek. Hobbimból adódóan főzök. Amikor utazom, minden esetben megkóstolom a helyi ételspecialitásokat. Ha pedig ennyire közel ülök a tűzhöz, felvetődött bennem: miért is ne kötném össze kellemest a hasznossal? Soha sem voltam ennél jobb helyzetben! Magam szervezhetem meg a legfinomabb, legízletesebb utazásokat. Tény, nem ezek a legolcsóbb utazások, ám valamiben sokkal többet nyújtanak: az utazások során a legszebb vidékeket lehet bejárni, autentikus ételeket lehet fogyasztani, a kifinomult borok, pezsgők, olajak; az ízletes sajtok, tészták;  a remekbe szabott ízek és illatok teszik felejthetetlen élménnyé ezeket az utazásokat. Nem egy esernyőt magasba tartó idegenvezető után való lihegésből állnak ezek az utazások. Itt a kísérők, idegenvezetők, séfek türelmesen mutatnak meg mindent, avatnak be a legnagyobb titkokba. Bevezetnek az adott konyha szépségeibe, mi pedig rengeteget látunk és tanulunk. Nem utolsó sorban finom falatokat kóstolunk, nevetgélünk, és jó borokat iszogatunk. Olykor még együtt is főzünk. És persze amit főzünk, megesszük.  Erről szól az egész! Várost látogatunk, múzeumot nézünk, de mivel az élet az ételről is szól így útba ejtünk: halpiacot, sajtműhelyeket, bio gazdaságokat, olívaolaj termelőt és borászatokat. Persze, ha utunkba esik egy többszörös világbajnok fagyizó, vagy világhírű csokoládékészítő oda is betérünk 🙂 A túrák folyamatosan bővülni fognak:

A régi Konstantinápoly ízei

Ízes Itália- 4 érzék túra ínyenceknek Emilia Romagna tartományban

Dél-Toszkán ízutazás –  helyi konyha remekei, világhírű borokkal

Portugál ínyencségek – Lisszabon: Mercado da Ribeira

Gasztronómiai barangolások Szardínia szigetén

Gasztrotúra Dél-Olaszország eltitkolt régiójában – Basilicatán

Ezek az utak nem egyszerű kis utazások, és nem is hétköznapi étkezések.  Ezek az utazások többek, annál. Kikapcsolódás, önismeret, feltöltődés, tanulás, életre szóló élmények. Egyedi elképzelés, csoport esetén ajánlatkérés az alábbi űrlap kitöltésével:   [contact-form][contact-field label=’Név’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail cím’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefonszám’ type=’url’/][contact-field label=’Hozzászólás’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]      ]]>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!